PARAĆIN- Posle štofa, bombona, stakla i cementa, Paraćinci će proizvoditi elektronske sklopove za tešku mehanizaciju, odnosno reč je o novoj grani a to je elektronska industrija.  Opština Paraćin predala je danas švedskoj kompaniji „Rimaster“ ključeve najsavremenije proizvodne hale u Srbiji u zakup. Halu,  površine 3.000 kvadrata, opština Paraćin je finansirala prvu fazu industrijskog parka sa 250 miliona dinara. U drugoj fazi biće izgrađeno 1.600 kvadrata magacinskog prostora, a trećoj još 4.000 kvadrata proizvodne hale. Opština je finansirala izgradnju komercijalnim kreditom na koji je država dala saglasnost. Projekat je dobio podršku države u vidu stimulacije po zaposlenom, tako je reč o opštinsko- državnoj saradnji u privlačenju stranog investitora, odnosno pokazivanje ozbiljnosti  prema privrednicima.

,,Rimaster” je prema tom projektu najveći poslodavac u Industrijskoj zoni, u kojoj je već 22 preduzeća koja su kupila parcele. Neki grade pogone, dok neki rade. Ideja lokalne samouprave je da kroz usluge Industrijskog parka pruži usluge pre svega velikim stranim investitorima. To je omogućilo dolazak švedskog ,,Rimastera” u Paraćin. Zbog korone i situacije na svetskom tržištu verovatno je da će planovi biti nešto usporeniji, ali je izvesno je da će na ovom prostoru biti 1.000 novih radnih mesta.

-Zadovoljni smo na prvom koraku ekspanzije firme ,,Rimaster” i mislimo da pravimo jako lepu priču sa Paraćinom i Paraćincima. Imamo pozitivne impresije o Paraćinu i dobru saradnju sa lokalnom samoupravom. Proizvode plasiramo u Švedskoj, Nemačkoj i Francuskoj, u planu su Kina i SAD, istakao je direktor Milan Pavlica.