PARAĆIN-Opštinska izborna komisija je proglasila konačne rezultate izbora u Paraćinu, odnosno od 9. jula počeo je da teče rok od 15 dana sa sazivanje konstitutivne sednice SO, a poslednji rok za potvrđivanje 55 odborničkih mandata je za dva meseca, odnosno početak septembra.

Konstitutivnu sednicu zakazuje dosadašnji predsednik SO Dragan Mitić u roku od 15 dana, a u roku od 2 meseca treba da bude održana konstitutivna sednica. Budući saziv Skupštine opštine Paraćin, činiće odbornici sa 6 lista, odnosno 28 mandata lista “Aleksandar Vućič – Za našu decu”, 14 “Saša Paunović – Sigurno napred”, 5 “Svi za Paraćin – Tomislav Šaletić”, 4 “Zdrava priča – Ti se pitaš”, 3 “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije” i 1 lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija”.

Novi skupštinski saziv biće konstituisan izborom predsednika i postavljanjem sekretara, a Skupština će, na predlog predsednika Skupštine, iz reda odbornika, tajnim glasanjem birati predsednika opštine na period od četiri godine, većinom glasova od ukupnog broja odbornika.