JAGODINA- Gradsku slavu Svetih apostola Petra i Pavla obležili su političari jer su kolač Gradske uprave i crkve Svetih apostola Petra i Pavla preuzeli političari Zoran Gligorijević i Dušan Marković, odbornici u sledećem sazivu SG. Do sada su, po nekom nepisanom pravilu, političari preuzmali kolač u Skupštini grada, a u crkvi građani članovi Crkvenog odbora ili zaslužni pojedinci, ovog puta su izdominirali političari. Što verski teoretičari u ovu situaciju tumače kao ,,povratak društva korenima i pravim vrednostima, odnosno  stazama Svetosavlja”.

U Skupštini grada dosadašnji kolačar, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini Nikola Radosavljević predao je kolač za narednu godinu predsedniku Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Jagodini Zoranu Gligorijeviću.

-2020. godina ostaće upamćena po tome što smo gradsku slavu Petrovdan obeležili u posebnim uslovima borbe protiv korona virusa. Mi smo u Jagodini dobili veliko poverenje naših građana na prošlim izborima, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou i nadam se da ćemo sve ono što građani očekuju od nas ispuniti. Takođe bi se zahvalio svima onima koji su strpljivi, svima onima koji razmišljaju i koji su savesni u ovoj borbi i želim im da opstanu i istraju u svemu ovome što nam se dešava”, rekao je ovogodišnji kolačar, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stratnke u Jagodini i budući narodni poslanik Nikola Radosavljević.

-Velika mi je čast što sam danas primio kolač slave grada Jagodine, slave mog grada, jer sam rođen u ovom gradu, ceo radnik vek sam u ovom gradu i sve generacije moje porodice žive u Jagodini. Takođe, velika mi je čast što sam deo tima Dragana Markovića Palme, koji sa svojim saradnicima i koalicionim partnerima veoma uspešno vodi ovaj grad već 16 godina, maksimalno radi na unapređenju našeg grada u svim segmentima i siguran sam da će tako biti i ubuduće i neka nam u tome pomognu i Gospod Bog i današnja slava”, izjavio je predsednik Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Jagodini Zoran Gligorijević. Obeležavanje gradske slave u Jagodini vodio je sveštenik Hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Jagodini Milan Đorđević.

Predsednik Bunt – Prave Jagodine i budući odbornik u skupštini Grada, Dušan Marković sa saradnicima prisustvovao svetoj liturgiji u hramu Svetih apostola Petra i Pavla povodom krsne slave Grada Jagodine Petrovdan. Marković je preuzeo kolač i iduće godine će biti domaćin proslave krsne slave.
-Jagodini i Srbiji je danas možda više nego ikada potrebna sabornost, bratska ljubav i vera u svetosavsku Srbiju. Mnogi političari danas žele da nas vrate u 1941. godinu i bratoubilački sukob, taj luksuz Srbija sebi ne sme da dozvoli. Danas se molimo svevišnjem gospodu da ruka onog koji nanosi udarac bratu svome isti ne napravi, a da oni koji vode ovu našu državu shvate jednom za svagda da je Srbija otadžbina svakog Srbina ma koje vere i političke pripadnosti bio. Dosta je Srbiji podela, vreme je za osvetosavljenje Srbije i bratsku slogu. Naša organizacija podržava mirne građanske proteste. Opozicionarstvo jednoj gradskoj ili republičkoj vlasti je sveti poziv, poziv kojim unapređujemo i ukazujemo na probleme u svojoj okolini, to je borba da se pomognemo tamo gde možemo i učinimo život boljim tamo gde najbolji nije.
Molimo omladinu Srpsku da ruku na brata ne diže, ali isto tako i roditelje naše i ljude koji su dali zakletvu Srbiji i svima nama, da ne dižu ruku na svoje komšije svoju decu, već da se preispitamo svi skupa ko su ljudi koji nas na brata huškaju. Da Bog sveti da, da se Srbi slože, obože i objedine u borbi koja nam je danas neminovna, u odbrani naše otadžbine od ove nevidljive pošasti zvane Korona virus. Srdačan bratski i komšiski pozdrav, neka nam je na zdravlje i spasenje današnji praznik i neka nam je srećna krsna slava našeg grada. Bog vas pogledao živela Jagodina, živela Srbija!, poručio je Marković.