SVILAJNAC- Predškolska ustanova Dečija radost iz Svilajnca prva je ustanova te namene iz Pomoravskog okruga u kojoj se pojavila korona. Zaposlena radnica je na lečenju, dok je troje njenih kolega upućeno u izolaciju, vrtić je pooštrio mere dezinfekcije, ali neće biti obavljeno testiranje ostalih zaposlenih na koronu.

-Pojavio se jedan slučaj zaraze korone, reč je o zaposlenoj u vrtiću koja radi sama u kancelariji. Ima blaži je oblik korone, test iz krvi i PCR su potvrdili da je pozitivna. Još troje zaposlenih, koji su bili u kontaktu, su u izolaciji. Pooštrili smo mere dezinfekcije vrtića i svog osoblja, to je na podignuto na visok nivo. Pratimo prepruke ministarstva, kaže direktorka Daliborka Mojsović.

Zaposlena koja je zaražena nije imala kontakt sa decom. Ostali zaposleni iz vrtića neće biti upućeni na testiranja na koronu.

– Tu je doktor iz Zavoda za javno zdravlje iz Ćuprije i idalje pratimo situaciju sa ostalim osobljem, za sada je sve pod kontrolom, ističe Daliborka Mojsović.

Pojedinačni slučajevi zaraze koronom su se dogodili i u drugim ustanovama u Svilajncu, ali vrtić je najosetljivi upravo zbog dece.

-Vršimo sve mere predostrožnosti. Jutarnju trijažu, svim zaposlenima i deci se meri temperatura, maske nose zaposleni i deca, držimo se svih predloženih mera. Dece ima manje, vrtić funkcioniše za sada dobro, kazala je ona.