BEOGRAD- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne podržava odlazak Borisa Miloševića – SDSS u Knin na proslavu 25. godišnjice od ,,Oluje” kada je u genocidnoj akciji Hrvata  proterano iz svojih domova 250 hiljada Krajšnika i ubijeno više hiljada staraca, dece, žena i ranjenika, te najavio da će Srbija i Republika Srpska podići spomen park žrtvama genocida.

– Razgovaro sam sa Miloradom Pupovcem i rekao mu moj stav. Molim ljude, ako to mogu, da se posvete našem obeležavanju. Milošević neka ide tamo, vaša stvar, vaša odluka. Naše je bilo da kažemo da to ne pdoržavamo. Srbija i Republika Srpska će da obeleže na drugom mestu. Srbija i Srpska podićiće spomen park na mestu gde je najveći broj ljudi prebegao u Srbiju tražeći zaštitu golih života u svojoj matici, znajući da spas može da pronađe gde je srpska država i znajući da ih čeka pogrom kao na ,,Petrovačkoj cesti” i kao na mnogim drugim cestama i putevima Republike Srpske Krajne u to vreme. Za nas je važno da Srbija i Srpska zajednički tome pristupaju, mi od 2015. godine to obeležavamo i nikada nećemo prestati to da obeležavamo, rekao je Vučić i dodao da Srbija pokazuje poštovanje za hrvatske i bošnjačke žrtve i u tome se razlikujemo od drugih.

On je najavio da će za nekoliko dana biti konstituisani organi Skupštine Srbije, a da će Vlada Srbije biti izabrana do 25. avgusta.