JAGODINA – U Jagodini na konstitutivnoj sednici Skupštine grada izabrani su novi, stari, predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma i gradonačelnik Ratko Stevanović, obojica iz JS. Dvojac iz JS, koji su menjali uloge gradonačelnika i predsednika Skupštine, je na čelu grada već 16 godina i ukoliko ovaj mandat do kraja završe ostvariće dve decenije na vlasti. I na ostale funkcije u gradu izabrani su predstavnici JS, sem pozicije zamenika gradonačelnika gde ispred SNS izabran Ivan Stamenković. Palma je pozvao opoziciju da uzme učešće u radu Skupštine i na jedinstvo. Odluke donete su s 18 glasova „za“ i 3 ,,protiv”. Sudeći prema rasporedu sedenja vlast će u Jagodini činiti liste „Dragan Marković Palma-JS-Ivica dačić-SPS-Aleksandar Vučić-SNS“ sa 17 i POKS sa 1 odbornikom, dok su na ovoj sednici na strani opozicije sedeli predstavnici liste „Bunt-Prava Jagodine“ sa 2 i GG Mita Arsić 1 mandat.

Međutim, večeras je odbornik POKS Goran Jeličić demantovao da je ta stranka u koaliciji sa JS-SPS-SNS ili da će biti u lokalnoj vlasti. Ali nije hteo da otkrije kome je dao ili uskratio povere na tajnom glasanju.

-Tako mi je rečeno tu da sednem, zato što sam bio član Verifikacione komisije. Glasao sam nešto ,,za”, nešto ,,protiv” za skupštinske predloge. Bilo je tajno galsanje i zašto bih to javno pričao. Nismo u koaliciji na vlasti, u opoziciji smo u Jagodini. Neću da imam nikave veze sa pozicijom, rekao je Jeličić demantujći da je POKS u vlasti u Jagodini i dodao da će biti konstruktivna opozicija, odnosno glasaće za nešto što je dobro.

Odbornici Bunt- Prava Jagodina i Mita Arsić ističu da na tajnom glasanju nisu podržali predloge za izbor funkcionera. Na narednim sednicama Skupštine grada biće jasnija slika opozicije u jagodskom parlamentu.