JAGODINA-Naredne četiri godine odgovornost za vođenje grada Jagodine deliće koalicija koju čine Jedinstvena Srbija, Socijalistička partija Srbije i Srpska napredna stranka, epilog je konstitutivne sednice Skupštine grada Jagodine. Na taj način posle 16 godina neprikosnovene vladavine Jedinstvene Srbije i Socijalističke partije Srbije, učešće u vlasti uzimaju i predstavnici najjače političke stranke u Srbiji, Srpske napredne stranke, što je dobra vest za građane Jagodine, jer je to prilika da se mnoge stvari iz republičke vlasti implementiraju i u jagodinskoj lokalnoj samoupravi, stoji u saopštenju SNS.

Govoreći o novonastaloj situaciji u Jagodini kada je u pitanju rukovođenje gradom, šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Jagodine i narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Nikola Radosavljević je rekao:

– Po prvi put od 2004. godine dešava se to da još jedna politička stranka ovde preuzima odgovornost za naš grad i za naše građane i to je dobro zato što je Srpska napredna stranka najjača stranka u Srbiji, zato što je to vladajuća stranka. Mi ćemo da spojimo isključivo republiku i naš lokal i da pomognemo na taj način našim građanima, zaključio je Radosavljević.

U novoj presrapodeli funkcija u lokalnom parlamentu, Srpsku naprednu stranku predstavljaće: na mestu zamenika gradonačelnika Ivan Stamenković, dok je pomoćnik gradonačelnika Milena Makić. Radi se o mladim, uspešnim i ambicioznim ljudima koji su spremni da u politički život Jagodine unesu novi duh. Ovakav izbor se poklapa sa politikom predsednika Aleksandra Vučića da se ukaže poverenje i da šansa mladim ljudima koji su nova energija Srbije, u ovom slučaju Jagodine. Srpsku naprednu stranku u Gradskom veću predstavljaće većnici: Čedomir Bauk, Daliborka Getić i Miroslav Tasić.