SVILAJNAC- Kako je preneo TV Pink Žikica Rajković (46) iz Bobova kod Svilajnc nije ubijen u lovu. Policija je u njegovoj kući pronašla veću količinu nelegalnog oružja. Ranije je javljeno da je drugi lovac u njega ispalio hitac iz lovačkog karabina i pogodio ga u grudi. Teško ranjen prebačen je u Dom zdravlja gde je podlegao povredama, preno je TV Pink.

Meštani Bobova kažu da se tragedija dogodila sinoć oko 23 sata kada je Rajković sa svojim  dobrim prijeteljem M.T. (57) izašao do njive sa kukuruzom kako bi uplaši divlje svinje i sprečili štetu koje one ovih da nanose toj kulturi.

– Velika tragedija da mlad čovek strada na ovakav način. Možemo samo da nagađamo šta se dogodilo i kako je došlo do opaljivanja iz karabina. Oni su se družili porodično i odličnim su odnosima. Žikica je pobratim supruge M.T. Kako smo čuli Žikici je hitac iz karabina razneo je jetru, nije mu bilo spasa. Oni su izašli u polje sa karabinima da bi sprečili divlje svinje da im uništavaju kukuruz. Žikica je bio strastven lovac, ali pre nekoliko godina njemu oduzeto oružje zbog krivolova. Ne znam da li mu je istekla kazna. Zna se da je posedovao razno oružje, kažu meštani Bobova.