JAGODINA- Vlasnički pas sinoć je u Jagodini od 20.15 do 21 sat napao je i ujeo sedmoro prolaznika u više ulica. Pas je uhvaćen i smešten u azil.

– Pas nije u vlasništvu bake (87) kako je objavljeno u medijima, već u izveštaju stoji da je vlasnik D. A. iz Ostrikovca kod Ćuprije, koji ima kuću u Kupreškoj ulici gde živi njegova majka. Pas je čipovan i vakcinisan protiv besnila, ali je vlasnik D.A. a ne njegova majka, odnosno baka (87). Gospodin je sinoć, kako mi kažu komšije, bio pod dejstvom alkohola, bio je vrlo neprijatan i nezgodan. On je bio uz kući kada je njegov pas izašao iz dvorišta i napada prolaznike. Zbog ujeda psa bio sam na ušivanju, primio sam tetanus. Najgore sam prošao. Pas je mešanac. Ako životinja tako reaguje i za pola sata izujeda veliki broj ljudi, tu nešto mnogo nije u redu, rekao je jedan od prolaznika koga je napao pas Dragan Živanović.

Zdravstveni radnici kažu da su povređeni građani dolazili u grupama. Pas je napadao prolaznike u Kupreškoj i Dalmatinskoj ulici, kao i preko puta mosta na Belici.

– Povređeni kažu da je muškarac u ozbiljnim godinama vlasnik psa i da ga pušta na ulicu da slobodno šeta. Prve povređene kojima je ukazana pomoć su tri zdravstvne radnice koje su se vraćale sa posla. Njima je poznat vlasnik i pas za koga kažu da je i ranije bio agresivan, ali nije bio do sada ujedjiv. Svi povređeni su ujedeni za desni zglob noge, jednom muškarcu je stavljen konac. Nikada u životu tako nešto nismo doživeli. Šta se sa psom desilo, zašto je bio toliko uplašen, šta ga je naljutilo, redom je napadao prolaznike, kažu zdravstveni radnici koji su sinoć pomagali povređenima.

Policija je saopštila da je protiv bake (87) podneta krivična prijava zbog izazivanja opšte opasnosti i da je sedmoro građana povređeno.