SVILAJNAC- Regionalni inovacioni Startap centar u Svilajncu organizuje predavanje u utorak, 10. novembra od 16 sati u Prirodnjačkom centru Srbije na temu: Pormene poreskih mera za freelancere. Predavanje će približiti prisutnima šta tačno znači obaveštenje Poreske uprave o promenama mera za freelancere, šta je prihod građana i koje vrste prihoda građana postoje, šta je poreski prekršaj i kako izgleda poreska inspekcija.

Posle najava koje su kružile u medijima da će Poreska uprava da kontroliše prilive iz inostranstva i efekat koji to može da ima na freelancere koji rade preko platformi kao što su Fiverr i Freelancer, Regionalni inovacioni Startap centar u Svilajncu pozabaviće se ovom temom na stručan način.

Predavač je Strahinja Mavrenski, advokat sa velikim iskustvom, koji poseduje zavidno znanje iz prava informacionih tehnologija, prava intelektualne svojine, građanskog i krivičnog prava sa višegodišnjim iskustvom u praksi. IT pravnik sa stručnim znanjem iz oblasti zaštite podataka, zaštite intelektualne svojine i kršenju autorskih prava na internetu, uslove korišćenja veb sajtova, ugovora na daljinu, pravila prodaje na internetu, pravila prodaje na daljinu. On je diplomirao na Gottfried Wilhelm Leibniz univerzitetu u Hanoveru (Nemačka) i na pravnom fakultetu u Beogradu.