JAGODINA- Vojkan Jevtić (56) iz Donjeg Miševića kod Jagodine smrtno je stradao od teških povreda koje mu je udarcima u leđa i glavu naneo njegov ovan star tri godine i težak preko 100 kilograma. On je čuvao stado ovaca i koza, od toga se izdržavao, kao i njegovi stari roditelji. Nesvakidašnja tragedija, pod još nerasvetljenim okolnostima, odigrala se na imanju Jevtića juče oko podneva. Nije bilo očevidaca. Vojkan nije izvodio ovce na pašu, nego je nešto uređivao u toru. Kako meštani pretpostavlaju on se koncentrisao na taj posao, te nije obratio pažnju na ratobornog ovna.  Bio je krhkog zdravlja i ovaj ga je iznenadio ga udarcem u kičmu, a zatim u glavu. Vojkan je odmah podlego povredama. Nije poznato koliko je bilo udaraca, ali prvi mu je polomio kičmu i oborio ga, kobni su bili udarac ili udarci u glavu.

-Jevtić je bio omiljen u selu i svi su ga poznavali, imao urođenu manu, težak deformitet kičme. Bio je dobar i svi smo zatečeni sa vešću da je preminuo od svog ovna. Čuvao je i pazio svoje stado. Bio je aktivan, iako lošeg zdravlja. Nije se žalio na svoju tešku sudbinu, pokušavao je da čuva i brine ostarelim roditeljima. Velika tuga, pričaju komšije i  meštani Donjeg Miševića.

Njega su mrtvog pronašli roditelji koji su pozvali komšije, a zatim mlađeg sina koji radi u MUP Srbija.

-Žao mi je Vojkana, bio je dobar čovek. Lepo je čuvao svoje stado. Nije retkost da ovnovi udaraju, ali uglavnom povređuju, baš retko se dešava da ubiju. Stočari kada primete da je ovan ratoboran ili ga prodaju ili zakolju. Reč je o životinji od oko 100 kilograma, koja može da nanese veoma teške povrede, kažu jagodinski veterinari.

Lekari ističu da Jevtiću nije bilo spasa, jer mu je zdravlje bilo narušeno.