U Jagodini je u 73.godini preminuo doajen jagodinskog, pomoravskog i srpskog novinarstva Dušan Trifunović. Rođen je 1948.godine u Jagodini, gde je završio osnovnu školu i Gimnaziju ,,Svetozar Marković”. Studirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Bio je dugogodišnji urednik Radio Jagodine i Televizije Palma plus.

U ,,Novi put” u Jagodini Dušan Trifunović dolazi 1972.godine, gde je najpre radio kao spiker na programu Radio Jagodine, a zatim kao novinar i urednik političke rubrike. Bio je veoma cenjen kao voditelj informativnih emisija i festivalske hronike ,,Dana komedija”. Takođe, Trifunović je radio direktne radio prenose mečeva Boks kluba ,,Kablovi” u vreme kada su popularni ,,vukovi” bili u samom vrhu jugoslovenskog boksa, koji su imali izuzetno veliku slušanost.
Glavni i odgovorni urednik Radio Jagodine postaje 1978.godine, odakle sredinom osamdesetih godina odlazi u Socijalistički savez radnog naroda. Osamdesetih je bio  upravnik Gradskog amaterskog pozorišta. Od 1997.godine postaje glavni i odgovorni urednik jagodinske televizije ,,Palma plus”, gde je do penzionisanja vodio mnogobrojne političke i informativne emisije. Pamte se  se njegove   emisije koje je vodio i uredjivao  Politikon, onda emisija Kogito Ergo i svakako njegovog izveštavanja tokom Nato bombardovanja.U svojoj karijeri Trifunović je u srpskom novinarstvu ostavio dubok trag.
Sahrana Dušana Trifunovića biće obavljena u ponedeljak, 16.novembra u 14,30 na Gradskom groblju u Jagodini.