PARAĆIN- Na sajtu „Dostignuća mladih” objavljeno je da su učenice Tehnološke škole iz Paraćina osvojile prvo mesto  mesto na regionalnom takmičenju srednjoškolaca centralne Srbije u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov” održanom onlajn u sredu i četvrtak. Anastasija Krneta, Mina Milosavljević, Marta Radojković i Teodora Stevanović pobedile su sa idejom o plasiranju silikonskih narukvica koje sadrže komoru za dezinfekciono sredstvo.

Takmičili su se učenici iz 14 srednjih škola iz Brusa, Knića, Kragujevca, Kruševca, Lapova, Paraćina, Požarevca, Smedereva, Smederevske Palanke, Trstenika i Velike Plane. Timovi su imali zadatak da osmisle proizvod ili uslugu koji će omogućiti ljudima da žive kvalitetno uprkos specifičnim okolnostima koje sa sobom nosi pandemija. Uz pomoć poslovnih mentora kreirali su biznis planove i video prezentacije za svoje ideje koje su drugog dana takmičenja predstavili članovima žirija.

-Naš proizvod koji smo nazvali Antivirusnica sadržao bi sredstvo za dezinfekciju dovoljno za 5 nanošenja, a dezen, boju i izgled narukvice bismo prilagodile uzrastu i polu kupaca”, objašnjavaju Anastasija, Mina, Marta i Teodora.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u Nacionalnom finalu koje će biti održano u februaru u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.