PARAĆIN-Premijerka Ana Brnabić prilikom današnje posete Paraćinu izjavila je da je u ovom trenutku apsolutni prioritet dobra i ozbiljan investitor za Srpsku fabriku stakla.

-Dobar partner za SFS je prioritet. I dalje mislim da je to najveći potencijal Paraćina i  jedan od najvećih potencijala Srbije. Strateški važna investicija i drago mi je što smo dobili pismo zainteresovanosti nekih investitora. Tome pristupamo sa najvišeg državnog nivoa, toliko je to važna investicija. Svi radimo na tom poslu. Tokom februara se nadam poseti nekih od investitora, imamo razgovore. Očekujem da se završi finansijska i poslovna analiza, kazala je ona.

Privredni sud u Kragujevcu je pokušavao da SFS uvede u stečaj od 2017. godine, ali Apelacioni sud je obarao ta rešenja, tek od septembra 2020. preduzeće je u stečaju.

Brnabić je poručila je da država neće odustati od traženja strateškog partnera za Srpsku fabriku stakla i istakla da je to glavni prioritet Vlade kada je reč o toj opštini. Prioritetni projekat je rekonstrukcija OŠ Radoje Domanović, vredan 250 miliona dinara. Sa rukovodstvom te opštine razgovarano je o potpunom komunalnom opremanju Industrijske zone. Sa premijerkom je bila ministarka Marija Obradović