SVILAJNAC-Svilajnac je dobio novu sportsku halu površine oko hiljadu kvadrata, dimenzije terena su za odigravanje rukometnih utakmica, a vrednost radova je blizu milion evra. Halu će koristiti učenici Srednje škole Svilajanc danas su imali prve časove fizičkog vaspitanja, kao i lokalni klubovi.

Tim povodom Srednju školu obišla je zamenik predsednika opštine Svilajnac Dragana Radević, koja je istakla da posle 30 godina ova škola dobija adekvatan prostor za fizičko vaspitanje.

-Konačno smo omogućili da učenici Srednje škole Svilajnac imaju sve savremene uslove za obavljanje nastave fizičkog, ali ovaj sportski objekat nije namenjen samo učenicima, već njega mogu koristiti i svi sportisti sa teritorije naše opštine koji imaju potrebu za prostorom za treniranje. Sportski klubovi su se već obratili Srednjoj školi, između ostalih i škola fudbalskog kluba iz Lukovice je dobila svoje termine za treniranje, izjavila je Dragana Radević i pozvala sve sportske klubove koji imaju potrebu za prostorom za treniranje tokom cele godine da se obrate Srednjoj školi Svilajnac.

-Ukoliko promovišemo prave vrednosti, onda je svakako obrazovanje, ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu zadatak broj jedan, na kome radimo godinama unazad. Zato imamo rekonstruisane i moderne škole i sportske objekte namenjene takmičenjima najvišeg ranga. Sa druge strane to je jedan podstrek i elan da se u tom pravcu radi i dalje, dodaje ona.

Direktorka Srednje škole Svilajnac Slađana Stojanović kaže da je ovo jedan istorijski trenutak za ovu školu koji su dugo čekali, pre svega generacije učenika.

-Učenici su prezadovoljni i mnogo više motivisani i za nastavu fizičkog vaspitanja i za bavljenje sportom generalno. Istakla bih da je ovaj objekat, osim što je multifunkcionalan i urađen po najvišim standardima, i jedno arhitektonsko zdanje naše škole koje ostavljamo i budućim genaracijama, istakla je ona.

Gimnazijalci Teodora i Vasilije, koji su danas imali svoj prvi čas fizičkog u novoj sali kažu da su oduševljeni uslovima, od svlačionica, kupatila, do rekvizita i opreme.

-Toplo nam je, blizu nam je, čisto i imamo sve što nam je potrebno da na časovima fizičkog od danas uživamo, rekli su nam oni.