“Bil Gejts, treći čovek na listi najbogatijih ljudi na svetu, pre sedam dana je promovisao svoju knjigu i pozvao svet da počne da proizvodi meso u laboratoriji i da svi predju na veštačko i sintetičko meso. Ja pozivam Bil Gejtsa da dodje u Srbiju i poseti bilo kog našeg poljoprivrednog proizvodjača i proba naše domaće suvo meso iz pušnice. U laboratoriji se prave vakcine, a meso zna se kako. U oboru, pa u pušnici. Pozivam Bil Geltsa da dodje i mi ćemo mu sve organizovati, jer on ima milijarde, ali ima i onu zmiju mambu u džepu” , rekao je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma na promociji suvog mesa iz njegove pušnice iz sela Končareva. Promocija je organizovana u prostorijama Jedinstvene Srbije na Terazijama u Beogradu, a prisustvovali su predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i njegov sin Luka, Svetlana Ceca Ražnatović, Djani, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko, ambasador Grčke u Srbiji Jorgos Dijakofotakis i ambasador Kube u Srbiji Gustavo Trista Del Todo. “Ovo suvo meso je od tovljenika od 130 kg, meso stoji usoljeno 15 dana i suši se u pušnici 15 sati. Moj snimak na Fejsbuku sa sušenja mesa ima 1 533 000 pregleda. Ja ovaj način sušenja mesa necu da brendiram” rekao je Marković i pozvao sve medije da se što manje bave virusom i vakcinama, a što više pozitivnim temama. “Vi novinari i snimatelji ste, posle lekara i zdravstvenih radnika, najizlozeniji virusu. Svakoga dana razgovarate sa mnogo ljudi, a ne znate ko je od njih zaražen. Zamolite vaše urednike da što više promovišu pozitivne stvari” kaze Marković koji je zamolio medije, a bilo je predstavnika 46 medija, da danas ne pričaju o politici. “Današnji moji gosti su moji prijatelji i Dačić i Ceca i Djani i njihove ekselencije i nas je ujedinilo zajedništvo i prijateljstvo. Kada govorimo o suvom mesu nema ništa lepše nego kada odete sa neke slave i taj domaćin vam, kako se kaže u Srbiji “prati meso”. I dodjete kuci i jedete to i ništa sladje nema. Mi u Srbiji volimo da omrsimo bradu. Inace ovo suvo meso iz pušnice porodice Marković prvi su probali moji unuci i oni daju najbolju ocenu” kazao je Marković.

DAČIĆ : JA I CECA SMO SA JUGA MI ZNAMO KAKO SE MESO SPREMA

“Ja i Ceca smo sa juga Srbije i mi znamo za te običaje pripremanja domaćeg mesa. Ovo suvo mesto iz Palmine pušnice smo više puta probali jer idemo kod njega na slavu i često se družimo. Mogu da kažem da je odlično i srpska hrana je najbolja, samo što ja često moram da vodim računa o kilaži” rekao je Dačić.

CECA: 6 MESECI POSTIM

“Ja za razliku od Dačića nemam problema sa kilažom jer godišnje 6 meseci postim. Jedem meso jer proteini ne goje a ne jedem hleb. Znam kako je u kući porodice Marković, dolazimo jedni drugima na slavu. Ovo suvo meso je odlično. Drago mi je da sam gost na ovoj opuštenoj konferenciji za novinare.

RUSIJA IMA SLICNU HRANU KAO SRBIJA

” Meni ovo nije prvi put da probam meso iz Palmine kuhinje. Inače mi u Rusiji imamo slične specijalitete, imamo i pihtije i suvo meso. Ja moram reći da je nas sve ovde okupilo prijateljstvo. I drago mi je da danas ne pričamo o politici” rekao je Harčenko.

KUBA PRIPREMA 4 VAKCINE PROTIV KORONA VIRUSA

Ambasador Kube u Srbiji Gustavo Trista Del Todi izjavio je da Kuba ima mnogo specijaliteta, ali se razlikuju od ovih u Srbiji. ” Želim i da kažem da su u Kubi u toku ispitivanja 4 vakcine protiv korona virusa i da cemo vrlo brzo da znamo njhovu efiksnost” rekao je Del Todo.

OVO MESO ZASLUZILO JE DA BUDE U MARKETIMA

Ambasador Grcke u Srbiji Jorgos Dijakofotakis visoko je ocenio kvalitet suvog mesa koji je danas bilo na meniju kod Palme na Terazijama. “Ovo suvo meso je odlično i zaslužuje da se nadje u marketima”, rekao je Dijakofotakis.

Novinari koji su probali suvo meso iz Končareva kažu da je odlično i da Palma može konkurisati i poznatim domaćim proizvodjačima.