ODRŽANA 7. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE SVILAJNAC

SVILAJNAC-Danas je u sali Centra za kulturu održana 7. sednica SO Svilajnac, kojoj je prisustvovalo 29 odbornika, a na dnevnom redu bile su 23 tačke. Usvojeni su Operativni plan odbrane od poplava za vode II reda i Godišnji program mera i radova na smanjenju rizika od poplava na teritoriji opštine Svilajnac, kao i Izveštaji o radu za 2020. godinu “Resavske biblioteke”, Centra za kulturu, Centra za socijalni rad „Svilajnac“, Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom, Štaba za vanredne situacije, Crvenog krsta Svilajnac i PU „Dečja radost“ Svilajnac.

Odbornik opozicije GG “Za bolji Svilajnac” imao je sugestije i kritike na Izveštaje o radu Resavske biblioteke i Centra za kulturu.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović je u završnom obraćanju predstavio odbornicima i javnosti trenutnu situaciju sa epidemijom Covida 19, i pozvao građane da se prijave za vakcinaciju. Osim toga, predstavio je i najveće projekte koji su završeni ili planirani za naredni period.

-Završena je kotlarnica na biomasu i u toku je njeno testiranje, u ovom trenutku ona greje Osnovnu školu i deo Poljoprivredno-veterinarske škole, dok nakon probnog perioda, od 15 dana, planiramo da priključimo i Dom zdravlja. Ono što nas u narednoj godini očekuje je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata, naime Vlada Republike Srbije opredelila je 50 miliona evra za izgradnju kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u našoj opštini. Pored toga, u narednim danima biće raspisan i tender za rekonstrukciju puta Svilajnac-Despotovac, kao i tender za izgradnju sistema za navodnjavanje u Resavskoj celini. Kompanija Regent preselila se u novi objekat površine 6.500 kvadrata, kompanija A200 dobila upotrebnu dozvolu i počinje sa radom u režimu Slobodne zone Svilajnac, dok fabrika Alfa Tehnics gradi novi objekat od 7.000 kvdrata ”, rekao je između ostalog Milanović.

Sednica je započeta minutom ćutanja u znak sećanja na preminulu odbornicu Vericu Lazarević.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *