JAGODINA- Želim da pozdravim hapšenje Saše Živkovića i rad državnih organa koji su munjevito reagovili nakon pretnji koje je uputio narodnom poslaniku Životi Starčeviću. Znam kako se Starčević oseća jer i ja sam bio žrtva istog čoveka kada mi je psovao majku šiptarsku, jer to je čovek koji nije ni opozicioni delatnik, niti neko ko zavređuje ikakvu pažnju. On je čovek kome je jedini cilj da se samopromoviše bez ikakvih političkih dela i rezultata, a jedino po čemu je on poznat u Jagodini to je nasilje, stoji u saopštenju poslatom medijima verskog analitičara i poverenika manastira Hilandar Miloša Stojkovića.

-Jagodina je primer slobodnih gradova u Srbiji gde se najviše poštuje crkva, porodica, tradicionalne vrednosti, grad gde je ljudima kroz mnogobrojne fabrike i investicije omogućeno da žive od svog rada. Sve je to u Jagodini omogućila jedna sposobna garnitura na čelu sa Draganom Markovićem Palmom i ljudma iz svih stranaka koje danas čine Skupštinu grada Jagodine, kao i svim narodnim poslanicima i državnim funkcionerima iz ovog grada, koji su sve ovo postigli jednom domaćinskom i svetosavskom politikom koju sprovode godinama unazad. Istakao bih tu i Starčevića koji je surovo napadnut od  Živkovića, a da to ničim nije zaslužio. Napadnut od čoveka koji iz dana u dan pokušava da sroza ugled Jagodine i da ljude koji u ovom gradu imaju 80 odsto podrške predstavi u najnegativnijem svetlu, navodi u saopštenju Stojković.

-Dotični Rika, ma koliko se trudio, nikad neće da poremeti sliku o Jagodini kao o najdomaćinskijem gradu u Srbiji, jer ovde svi dobro znaju ko je taj čovek, taj nasilnik i prostak koga se gnuša celokupna javnost u Pomoravlju. Rečenica upućena Starčeviću od strane Živkovića ,,sam si sebi iskopao raku” je skandalozna, pa se ja pitam ko je taj Rika,da li je on neki gospodar života i smrti, i ko njemu daje pravo da roditelja oca dva divna deteta smešta u rake. To jedan humanist, otac i suprug kakav je Starčević nije zaslužio. Zato verujem da će pravosudni organi odratiti profesionalno svoj posao i izgredniku kome ovo nije prvi put da preti ili da se obračunava sa neistomišljenicima odrediti adekvatnu kaznu u skladu sa zakonom. Takođe, duboko verujem da će ovaj čin divljaštva prema Starčeviću da osudi i opozicija, koja ne mora da se slaže oko političkih stvari sa strankama vlasti, ali oko ovog mora da ima negativan stav, ističe se u saopštenju Stojkovića.

-Hoću da naglasim da mi danas sa jedne strane imamo primer gde rukovodstvo grada Jagodine zajedno sa predsednikom Vučićem gradi jednu bolju ne samo Jagodinu već i Srbiju, a sa druge strane nasilnika koji preti narodnom poslaniku, plasira lažne vesti i tuče ljude ispred kuće. Zato očekujem i od najvišeg rukovodstva Srpske napredne stranke u Jagodini i predsednika gradskog odbora da najstrože osude napade i pretnje narodnom poslaniku Starčeviću, pozivam ih kao prijatelj SNS-a koji je učestvovao u mnogim kampanjama, posebno gradski odbor u Jagodini da pod hitno osude ovaj čin divljaštva i nasilja, jer takvi ljudi kao dotični Rika nikako ne smeju da budu ogledalo Jagodine, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima verskog analitičara i poverenika manastira Hilandar Miloša Stojkovića.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Živkovićem, koji je juče, kako saznajemo, pušten da se brani sa slobode posle isteka policijskog zadržavanja od 48 sati, ali nije bio dostupan. On je uhapšen po nalogu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal zbog osnovane sumnje da počionio krivično delo ugržavanje sigurnosti