SVILAJNAC-U ponedeljak, 5. aprila 2021. godine od 7:30 časova počinje prijavljivanje za podsticaje u oblasti ruralnog razvoja opštine Svilajnac. Zbog epidemiološke situacije zahtevi će se podnositi u Centru za kulturu Svilajnac, a prema rečima predsednika opštine Svilajnac Predraga Milanovića opština Svilajnac je ove godine izdvojila 10 miliona dinara samo za ovu jendu meru, što je za tri miliona više nego prethodne godine.

-Subvencionišu se aktivna registrovana poljoprivredna gazdinstva za kupovinu osnovnih sredstava u poljoprivredi, a iznos podsticaja je 70% ukupne vrednosti investicije,. To znači da registrovano poljoprivredno gazdinstvo može da nabavi neka sredstva vrednosti do 100.000 dinara bez PDV-a, a da od opštine dobije povraćaj 70% od te vrednosti – izjavio je Milanović istakavši da će se sa obradom zahteva i isplatom krenuti veoma brzo.

Milanović je pozvao poljoprivredna gazdinstva da se prijave za ovu meru, koja se godinama unazad pokazala kao veoma praktična i korisna:

-Ne postoje nikakva ograničenja kada je u pitanju tip proizvodnje, mogu se prijaviti i gazdinstva koja se bave stočarstvom, povrtarstvom, voćarstvom, pčelarstvom ili bilo kojom vrstom poljoprivredne proizvodnje, važno je samo da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo.