JAGODINA- Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije doneo je odluku o imenovanju trenera rukometašica Jagodine Dragana Markova za selektora juniorske reprezantacije i pomoćnog trenera  seniorki. Markov je i pre 12 godina bio u stručnom štabu reprezentacije Srbije. On je najuspešniji trener istoriji jagodinskih rukometašica i proteklih godina osvojio je čak pet titula.

-Velika čast, ali i obaveza da opravdam dosadašnje rezultate postignute sa Jagodinom. Ostajem u Jagodini, ciljevi su osvajanje titule šampiona Superlige i svih ostalih domaćih takmičenja. Želimo da napravimo iskorak na međunarodnoj sceni, jer smo u nacionalnom prvenstvu godinama na vrhu. Ništa ne radimo preko noći, već je to cilj narednog ciklusa. U tom smislu je posao selektora juniorske reprezentacije Srbije još jedna stepenica ka ostvarenju planova, rekao je strateg Jagodinki.

FOTO: Mlađan Ivanović

UO RSS je poznatog slovenačkog stručnjaka Uroša Bregara imenovao za novog selektora ženske reprezentacije Srbije. Imenovani su i ostali članovi stručnog štaba, odnosno, treneri reprezentativnih selekcija .

Predsednica UO RSS Milena Delić, prokomentarisala je izbor Uroša Bregara za novog selektora reprezentacije Srbije.

-Uroša poznajem baš dugo od njegovih početaka u mlađim selekcijama reprezentacije Slovenije. I tada je pokazivao talenat u trenerskom poslu. Jako ambiciozan dečko, godinama radeći zaista se dokazao, pogotovo u ljubljanskom Krimu, gde nije imao kvalitet igračkog kadra na zavidnom nivou, ali je uvek bio nadomak završnice Lige šampiona. Znam kako radi, koliko vredi i koliko je posvećen poslu. Znamo da će i naših pet igračica biti kod njega u Krimu naredne sezone. Mislim da je ovo najidealnije rešenje. Baraž za Svetsko prvenstvo nas čeka samo mesec dana posle olimpijskih kvalifikacija, a u međuvremenu je istekao i ugovor Ljubomiru Obradoviću. Morali smo brzo da razmišljamo i u kratkom vremenskom periodu opredelimo za novog selektora. Kada se sve okolnosti uzmu u obzir, mislim da je Bregar idealno rešenje – kaže Delić i dodaje da se RSS ne odriče ni jedne reprezentativke:

Savez ne želi da se odriče bilo koje igračice. Ne delim ih na stare i mlade, bez obzira što je činjenica da imamo jednu od najstarijih reprezentacija. Normalan sled događaja će biti da će se jedna po jedna opraštati od reprezentacije, verovatne će i same donositi takve odluke. Nemamo toliki fond igrača da krenemo u neku reformu, pa da ciklus započnemo sa nekim juniorskim timom. Godinama se kod nas mnogo loše radilo i u perspektivi nemamo puno igračica koje će biti nosioci u seniorskoj reprezentaciji. Ovo sve moraće da prati i mnogo ozbiljniji rad u mlađim selekcijama i stvaranje novih reprezentativki. Za to će biti potrebno vreme, i te devojke će dolaziti u sastav onih koje su na visokom nivou i na koje selektor računa – jasna je predsednica RSS.