Vrhunski fudbal je tu, a to znači da je vreme da se udobno smestite u svoje fotelje i okušate sreću.

Kakav je to vikend bez fudbala i klađenja? Mnogi bi rekli – loš i mi smo saglasni sa njima, pa smo zato odlučili da vam pomognemo. Kako?

Za početak, jedno važno obaveštenje. Ukoliko kliknete OVDE, dobijate bonus za sportsko klađenje u iznosu od 1.500 dinara, a onda je sve na vama.

Pokažite koliko poznajte Lige petice i obogatite se, jer vas SAMO U MERIDIANU čeka sjajan bonus na parove i do 2000%!

I ovog petka za vas smo izdvojili četiri utakmice sa ubedljivo najvećim kvotama.

BORUSIJA DORTMUND – RB LAJPCIG, KEC 2.15

(SUBOTA, 15:30)

Obično je Borusija Dortmund u sezonam za nama bila najbliži prazilac „dežurnom“ šampionu Bajernu, ali ove nije tako. Sada je RB Lajpcig siguran na drugom mestu koje vodi u Ligu šampiona, a nije realno da se očekuje da stigne vodeći Bajern koji ima sedam bodova više.

Na drugoj strani, domaćinu su bodovi preko potrebni za Ligu šampiona. Na petom su mestu koje vodi u Ligu Evrope, ali ispred njih su Ajntraht i Volfsburg sa jednim, odnosno dva boda više. Samim tim, za očekivati je da Borusija mnogo više „grize“.

BARSELONA – ATLETIKO MADRID, KEC 1.90

(SUBOTA, 16:15)

U vrhu tabele La Lige je veoma, veoma zanimljivo, a na „Nou Kampu“ nas očekuje meč 35. kola koji bi mogao i da odluči šampionsku trku. Trenutno je vodeća ekipa Dijega Simeonea sa 76 bodova, dok Real i Barselona imaju po 74.

Barselona je već osvojila jedan trofej u sezoni, Kup kralja, a eventualnom pobedom nad gostima iz Madrida napravila bi veliki korak ka „duploj kruni“. Imala bi bod više od „jorgandžija“ i bila prva na tabeli.

Ali, ne smemo ni da otpišemo ni Atletiko koji ima veliku priliku za osvajanje titule koju čeka od 2014. godine.

Inače, u nedelju će Real igrati sa Seviljom, znači, drugoplasirani protiv četvrtoplasiranog, pa bi ovo kolo moglo u velikoj meri da odredi krajnji ishod šampionata. Možda i da ga reši.

ASTON VILA – MANČESTER JUNAJTED, DVOJKA 1.85

(NEDELJA, 15:05)

Prethodnu utakmicu Premijer lige Mančester junajted nije odigrao. Uoči duela sa Liverpulom, navijači su upali na teren „Old Traforda“ pa je duel pomeren za 13. maj. Sada sličnih problema neće biti jer se igra u Birmingemu. Ovaj duel i nema velikog značaja za dva tima kada su u pitanju bodovi. Junajted će sezonu verovatno završiti na drugom mestu, a ima šansu i da se bori za trofej Lige Evrope.

Vila je na desetoj poziciji i teško je očekivati da se umeša za mesto koje vodi u Ligu konferencija ili Ligu Evrope. Naravno, od zone ispadanja je sa 48 bodova daleko, daleko…

FULAM – BARNLI, KEC 2.30

(PONEDELJAK, 21:00)

Duel timova iz donjeg dela tabele će zatvoriti 35. kolo Premijer lige. Situacija je sledeća, domaćinu se skoro sigurno smeši povratak u Čempionšip, dok će Barnli isto tako, skoro sigurno da izbegne taj scenario.

Londonski tim za koji igra i naš Aleksandar Mitrović ima 27 bodova i na vrhu je zone ispadanja. Kada je reč o Barnliju sa 36 bodova je na 16. poziciji.

Računajući ovaj meč ostalo ih je po četiri do kraja sezone. U teoriji je moguće da se situacija promeni, ali u praksi je to teško očekivati. Ali, jedno je sigurno, oba tima će pokušati na sve načine da dođu do bodova koji mogu da im odluče sudbinu. Jasno je da je Fulam u mnogo težem položaju.