JAGODINA-Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine, saopštio je danas da je podneo tužbu nadležnom tužilaštvu protiv sina Katarine Jokić, predsednice Đilasove stranke u Jagodini, zbog lažnog prijavljivanja.

-Naime, on je Policijskoj upravi u Jagodini 1. maja prijavio obijanje stana. Policija je odmah izašla na lice mesta kako bi utvrdila činjenice i okolnosti. Na licu mesta policija je zatekla zaključana vrata, koja je otključao sin Katarine Jokić koji je obijanje i prijavio. Kriminalističko – tehničkim pregledom vrata nisu uočeni tragovi obijanja. Sin Katarine Jokić je rekao da je u stanu sve kako je bilo. Drugim rečima, nikakvog obijanja stana nije bilo. Međutim, Katarina Jokić i Marinika Tepić su odmah putem društvenih mreža i medija plasirale vest kako se vrši pritisak na članove Đilasove stranke u Jagodini, kako je obijen stan Katarine Jokić. Niti je bilo obijanja stana, niti je stan Katarine Jokić, već njene majke, navodi se u Markovićevom saopštenju za javnost.

U saopštenju stoji da ,,po staroj uobičajenoj navici Marinika Tepić u javnost plasira svoje laži”.

– Na taj način je po ko zna koji put pokušala da oblati Dragana Markovića Palmu govoreći kako se vrši pritisak na svedoke i zastrašivanje. Ovo je samo još jedna u nizu laži Marinike Tepić i zato je Marković danas podneo krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu za lažno prijavljivanje. Da podsetimo, Marinika Tepić je prvo slagala, na skandaloznoj konferenciji za štampu koju je organizovala, da je njen lažni svedok, insajder, radio za Markovića u njegovom hotelu. Niti je radio za Palmu, niti je pomenuti hotel Palmin, a ispostavilo se da je lažni svedok funkcioner Đilasove stranke i kriminalac koji je više puta hapšen i osuđivan. Slagala je i da se žene u Jagodini zapošljavaju tako što dobiju telefon za druženje za šta su je tužile 393 žene. Podržala je laži Sande Rašković Ivić i Miće Jovanovića, takođe. Ovakvom maniru laganja radi sticanja političkih poena i blaćenja neistomišljenika mora se jednom za svagda stati na put i zato je i za ovaj slučaj podneta krivična prijava za lažno prijavljivanje, zaključuje se u saopštenju Markovića.

Na društvnim mrežama reagovala je Katarina Jokić.

-Marković Palma, upravo prelazi sve moguće linije normalnog. Hoće li da tuži i moju tetku, majku, prijatelje? U kom delu izjave mog sina se tačno našao prozvanim? Ko se osmelio da iskaz mog sina da u ruke Markoviću?, napisala je ona.

Tim povodom se oglsila i Marinika Tepić

„Niko nije imenom prozivao Palmu da je obio Katarininu bravu, ali pre toga nikada joj se to nije desilo… Sigurno se brava nije obila sama, a gle čuda, to se dešava baš u sred svega ovoga… To jeste pritisak i na Katarinu i na njenu porodicu, jer je on podneo prijavu protiv njenog sina. Nema te sile koja će da nas zaustavi, ali kada vam decu napadaju, svako je ranjiv… Nisam bila ispred tih vrata, nisam videla obijanje, ali imam osnovanu sumnju da je neko iz miljea oko Palme obio bravu da zastraši Katarinu“, smatra Tepić, povodom Markovićeve tužbe protiv sina Jokićeve, zbog, kako je naveo, lažnog prijavljivanja obijanja stana.