JAGODINA-“Danas smo otvorili nov turistički sadržaj. Kod Kočinog hrasta u Kočinom Selu kraj Jagodine, istorijske i turističke destinacije, krenuo je da plovi Velikom Moravom turistički brodić. Želimo u Jagodini da ličimo na velike gradove kao što su Beograd, Beč, Budimpešta, koji imaju mnogo brodova, brodića i čamaca. Mi smo u Jagodini stvorili takve uslove da sva deca i plivaju i klizaju i skijaju. Napravili smo prvi u Srbiji Akva park, prvi smo napravili klizalište i skijalište u gradu”, rekao je danas predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma u Kočinom Selu na početku rada turističkog brodića.

“Srbija će na osnovu broju stanovnika biti prva zemlja u Evropi po broju vakcinisanih, a to je zahvaljući tome što je Srbija prva nabavila četiri vrste vakcina i uskoro ćemo postići kolektivni imunitet i time su se otvorila vrata za turiste da dolaze u našu zemlju. Pored toga, Srbija je najbolja destinacija za investitore jer postoji stabilnost dinara, ekonomska sigurnost, zdravstvena bezbednost, međunarodna popularnost i kada sve to sagledaju, veliki investitori i vlasnici velikih kompanija traže državu baš kao što je Srbija, gde postji sigurnost njihovog kapitala.”, ocenio je Marković. “Želim da se zahvalim svim odbornicima u jagodinskom parlamentu, i Jedinstvene Srbije i SPS – a i Srpske napredne stranke i koalicije BUNT – Prava Jagodina i Grupe građana “Mita Arsić” i Pokreta za obnovu Kraljevine Srbje, što sve najvažnije odlkuke u interesu naših građana donosimo jednoglasno” rekao je Marković.

OVO JE NAŠA ŽURKA, ŽURKA NA ČAMCU. KO NE VOLI ŽURKE I MUZIKU TAJ JE ZA PREGLED KOD SLAVICE ĐUKIĆ DEJANOVIĆ

“Nastavljamo u smeru kojim smo započeli, a muzika je naš lek. Najvažnije je da vam je porodica živa i zdrava, radna mesta i muzika. I mogu da nam se rugaju oni drugi, da govore o muzici šta hoće, ali ovo je naša žurka, žurka na čamcu. Oni koji ne vole žurke i muziku, oni su za pregled kod Slavice Đukić Dejanović”, poručio je Palma. Turistički brodić plovi od Kočinog hrasta u Kočinom Selu do mosta u selu Ribaru i nazad i ta vožnja traje sat vremena, a cena plovidbe od jednog sata je 500 dinara, a uz vožnju dobijate i srpsku gibanicu i piće. Istorijsko – turističko destinacija Kočin hrast u Kočinom Selu ima u svojim sadržajima i sportski teren, šetališnu stazu od Kočinog sela do sela Ribara, dečije igralište, park, roštilje koje mogu da koriste porodice kada dođu u ovu oazu, restoran i sređenu obalu i besplatan parking. Svemu tome danas se pridružio i turistički brodić koji nosi naziv “Kapetan Koča. Prvu vožnju ovim brodićem obavili su predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma i odbornci i novinari i naravno harmonikaši, muzičari uz presmu “Oj Moravo tija reko”.