Uz godinu dana zakašnjenja stigao je i taj dan – početak Evropskog prvenstva!

Pandemija koronavirusa je, kao i na ostale sfere života, uticala i na sport, fudbal, pa i na sam šampionat starog kontinenta. Ali, sada smo konačno tu i narednih mesec dana uživaćemo u fudbalu na vrhunskom nivou.

Evropsko prvenstvo počinje u Rimu utakmicom domaćina Italije protiv Turske od 21 čas.

Za utakmicu Turska – Italija kladionica Meridian je spremila najveću ponudu za klađenje. Kvota na domaćina je 7.40, iks je 3.60, dvojka 1.60, a GG 2.37. Sve kvote pogledajte na sajtu meridianbet.rs, a OVDE vas čeka i bonus za online klađenje od čak 1.500 RSD!

Takođe, od danas počinje i veliko takmičenje u broju odigranih tiketa, a glavna nagrada je moćni AUDI A4 – detalje saznajte OVDE.

Stadion Olimpiko, zbog mera i restrikcija, moći će da primi “samo” 23.000 navijača, ali nakon ozbiljnog perioda bez publike, u najboljem mogućem trenutku tribine će, makar delimično biti popunjene.

Italija će pred svojim navijačima krenuti u pohod na drugu titulu prvaka Evrope u istoriji, a iako nisu u najužem krugu favorita, svi znaju da Italijane nikada ne treba otpisati.

Na prošlom prvenstvu Azuri su stigli do četvrtfinala, a 2012. su bili vicešampioni, kao i 2000.

Sa druge strane, Turska je 2008. godine igrala u polufinalu i to je najbolji rezultat ove reprezentacije koja je 2016. takmičenje završila u grupi.

Imobile, Insinje, Beloti, uz pomoć Pelegrinija, Barele i Žoržinja napašće Demirala, Sujunčua i Kabaka, dok će Bonući, Kjelini držati odbranu i braniti gol od Čalhanoglua, Undera i sjajnog Jilmaza.

Do plasmana na Evropsko prvenstvo Turci su stigli zahvaljujući fantastičnoj formi u finišu kvalifikacija koje su završili sa dva boda iza Francuske, a četiri ispred Islanda.

Italija je bila impresivna i u svojoj kvalifikacionoj grupi je osvojila maksimalnih 30 bodova uz gol razliku 37:4.

Međutim, ono što narodu na čizmi daje za pravo da se nada velikom rezultatu jeste činjenica da Italija nije izgubila utakmicu dve godine i osam meseci! Od poraza od Portugala pa do sada, Italijani su zabeležili 22 pobede i pet remija!

Zato je poprilično jasno da će Turska prva imati ozbiljan problem, pogotovo ako znamo da u poslednjih osam utakmica Italija ima gol razliku 25:0.

Pogledajte sve kvote za meč Turska – Italija na meridianbet.rs.