Šešelj je naveo da iza svega, pored Đinđića, stoje njegovi najbliži saradnici Zoran Janjušević i Nemanja Kolesar koji su bili upleteni u nelegalne poslove za koje je novinar Milan Pantić saznao, prenose beogardski mediji.

Lider SRS Vojislav Šešelj rekao je, gostujući u jutarnjem programu, da iza ubistva novinara Milana Pantića stoji Zoran Đinđić sa svojim saradnicima.

Šešelj je naveo da iza svega, pored Đinđića, stoje njegovi najbliži saradnici Zoran Janjušević i Nemanja Kolesar koji su bili upleteni u nelegalne poslove za koje je novinar Milan Pantić saznao.

– Oni su radili na privatizaciji cementare u Novom Popovcu koja je prodata švajcarskoj kompaniji Holcim za 52,5 miliona dolara čime je udeo uvlasništvu ove kompanije postao 70 odsto. Oni su dogovorili sa švajcarskom firmom Brajten- Burgen da uplati 2 miliona dolara na račun firme Sels LTD sa Sejšela čiji je vlasnik Janjušević. Novac je prebačen na račune Kolesara, Križana i Jakovljevića koji su u tome učestvovali. Kolesar je počeo da kupuje nekretnine po Beogradu. Sud je pokrenuo istragu koja je obustavljena ubrzo. Predmet još nije zastareo zbog ogromnih suma novca koje su u pitanju, ali je već blizu zastarelosti. Vidite, grupa koja je ubila Milana Pantića je bila predstavnik režima – ispričao je Šešelj.

On navodi da su Đinđić, Janjušević i Kolesar stekli ogromno bogatstvo bliskim vezama sa kriminalnim klanovima, kao i da su stajali iza organizovanja otmica poznatih biznismena, ali i reketiranja Bogoljuba Karića.

– Kolesar je poslovao sa kriminalnim grupama sa Zvezdare i Voždovca i Đinđić je znao za njegove kontakte sa podzemljem. Delio je proviziju sa Đinđićem i blisko sarađivao sa Dušanom Spasojevićem. Major Momir Gavrilović je išao kod Koštunice da mu preda neka dokumenta i on je ubijen na Novom Beogradu. Odmah posle petog oktobra počinje uspon zemunskog i surčinskog klana. Oni su bili jedan klan, pa je Đinđić rešio da se jedan deo legalizuje, a drugi deo da strpa u zatvor. Onda su počele otmice, prvo Brenin sin Stefan Živojinović, pa posle otmice biznismena. Nikada ništa nije rešeno, a deo novca od svih prljavih poslova uzeli su Zoran Đinđić i Čedomir Jovanović. Đinđić je reketirao Bogoljuba Karića i uze mu 200 miliona da ga ne bi uništio. Eto, to je radio Zoran Đinđić, a ovde ga predstavljaju kao nekog demokratskog sveca, daju bulevarima ime po njemu i dižu mu spomenike – ispričao je Šešelj.

Šešelj tvrdi da je Veran Matić došao do određenih saznanja, ali da ne sme dalje da ih iznese.

– Ko zna šta je sve Veran Matić saznao. On ne sme dalje da izađe u javnost i saopšti sve – kaže Šešelj.

Podsetimo, Veran Matić izašao je u javnost sa tvrdnjom da zna imena ubica novinara Milana Pantića i  da su oni sedeli u vladi Zorana Đinđića.