ĆUPRIJA- PARAĆIN- Vidovdan  u Ćupriji obeleževa se ,,Vidovdanskim svečanostima” i prigodnim događanjima u manastiru Ravanica, dok se u Paraćinu organizuje tradiconalni concert. Za posetioce dešavanja u manastiru obezbeđen je besplatni prevoz.

Centralni događaj u Ćupriji 28. juna u porti Manastira Ravanica počinje Akademijom u 12 sati, odnosno uručivanjem nagrada i priznanja najboljim učenicima u toj opštini, a zatim će posetioci prisustvovati izlaganju Žitija predopomučenika Haritona i ,,Viteškim igrama”. U Moravskom parku od 19 sati biće priređen muzičko-scenski prikaz ,,Molitva Lazaru”. Inače, bogat program ,,Vidovdanskih svečanosti”  počeo je u četvrtak, 24. juna, tribinom u Narodnoj biblioteci ,,Dušan Matić”. Predavač je bio istoričar  Dejan Ristić. Zatim je otvorena izložba ,,Ravanica kroz vekove” u manastiru Ravanica, a organizovani su Vidovdanska trka, druženje umetnika, likovne radionice, te dečje viteške igre i planinarska akcija.

U Paraćinu se 28. juna održava se i veliki vašar, u centru grada nastupiće lokalna kulturno-umetnička društva, a posle toga biće održan koncert Malibu benda. Mališani će pre početka koncerta, od 19 sati,  glavnom ulicom moći besplatno da se voze kočijom.