JAGODINA-Preko hiljadu članova Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini prisustvovalo je sastanku sa visokim funkcionerima Srpske napredne stranke i to predsednikom Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darkom Glišićem, potpredsednikom Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandrom Šapićem i koordinatorom Izvršnog odbora za Pomoravski okrug Aleksandrom Jokićem.

Prisutne je najpre pozdravio predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini i narodni poslanik Nikola Radosavljević koji je rekao:

“Želeo bih sve vas ovde da pozdravim, želim da se zahvalim što ste na današnji dan kada je temperatura 41 stepen ovde u Jagodini u ovolikom broju došli, ali i da damo jedan veliki aplauz svima onima koji nisu mogli da uđu u salu Kulturnog centra. Samo jednu stvar mogu da vam kažem, a to je da Gradski odbor u Jagodini radi dobro, da ostvaruje odlične rezultate, da smo na prošlim izborima imali 58% glasova i idemo do pobede. Živela Srbija, živela Jagodina”.

Obraćajući se prisutnima predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić je rekao:

”Pred nama su veliki poslovi, velike obaveze. Vaša brojnost i vaša odlučnost koju vidim daje mi za pravo da očekujem i dalje dobre rezultate ovde u sredini u kojoj nije lako da radite i ja to razumem u potpunosti, ali izazovi koji jesu ispred nas su vrlo važni. Početkom 2022. godine čekaju nas predsednički izbori, a vrlo verovatno i parlamentarni i niz nekih drugih izbora koji imaju veliki značaj poput gradskih izbora u Beogradu i svaki naš gradski i opštinski odbor mora da da svoj doprinos i proba da pomogne da ti rezultati budu takvi da se politika koja je puno toga dobrog dala ovoj državi nastavi i ja sam uveren da ćete vi to uspeti da iznesete na pravi način, ponavljam i ako radite u okolnostima i u sredini gde vam uopšte nije lako i komotno kao što je to u drugim regionima. Dakle, jedina smo stranka koja ima taj karakter sabornosti, da okuplja, da privlači za razliku od drugih stranaka koje su iznedrile više ne možemo da pobrojimo koliko novih stranaka.”

Nakon toga govorio je i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić koji je rekao:

“Očekuje nas težak period, znamo svi kako sve ovde funkcioniše kao što je i rekao predsednik Izvršnog odbora. Poverenje svakog dana raste u Srpsku naprednu stranku koja odavno nije više samo stranka, ona je pokret. Ona je organizacija koja okuplja ljude različtih vera, nacija, opredeljenja, interesovanja, profesija, uzrasta. Mi smo jedna široka organizacija koja ima jednu najvažniju zajedničku crtu, a to je da se borimo za svoju opštinu, svoj grad, za svoju državu i svoj narod. Jedna stvar koju svuda govorim. Nikada ne smemo da zaboravimo zašto se bavimo ovim poslom. Mnogi na našoj političkoj sceni su često znali da zaborave pa ih je onda narod kažnjavao onda kada su to najmanje očekivali. Znate kada postanu lični interesi i stranački interesi iznad opštih interesa, važniji od onog zbog čega ste tu, onda narod ima pravo da dođe i “ugasi vam svetlo”. To se dešavalo mnogima koji to nisu očekivali misleći da će večito da budu tu gde jesu. Srpska napredna stranka je svesna da moramo svaki dan da se dokazujemo i da svakog dana opravdamo poverenje. Moramo da pokažemo razumevanje i za one koji nas ne razumeju, da pokažemo širinu i za one koji ne glasaju za nas, ne glasaju danas, glasaće sutra” zaključio je Šapić.

Opšti utisak sa sastanka je da Gradski odbor Srpske napredne stranke u Jagodini radi i funkcioniše odlično i da su jagodinski naprednjaci spremni za sve izazove koji predstoje.

 

Izvor: Gradski odbor SNS u Jagodini