JAGODINA-Rukometašice ŽORK Jagodina, najuspešnjijeg srpskog ženskog rukometnog kluba u protekle četiri godine, počele su pripreme.

-Naši ciljevi su jasni, a to je da nastavimo da igramo najbolji ženski rukomet u Srbiji, naravno da osvajamo trofeje, ali i da u regionalnoj konkurenciji ostvarimo značajnije rezultate. Očekuje nas mnogo posla, mnogo rada, znoja, davanja maksimuma na svakom treningu. Zadovoljni smo pojačanjima, na svim pozicijama imamo mlade i talentovane igrače, ali i iskusne. To sve treba uklopiti u celinu koja daje rezultate, pobeđuje i osvaja trofeje. Na čelu našeg projekta je najbolji trener u Srbiji i regionu  Dragan Markov, kod njega nema popuštanja,maženja i licemernog ,,udvaranja”, kod njega se cene rad i rezultati. Tražim ozbiljnost od prvog dana i fokusiranje na tim, igru i pobedničku atmosferu, rekao je u kratkom obraćanju igračicama predsednik kluba Aleksandar Miladinović.

Markov je ukratko igračicama saopštio plan priprema i zahteve koji su pred njima.

-Nedostajao nam je rukomet. U odnosu na prošlu godinu sastav ekipe je promenjen, veliki broj je otišao u inostranstvo, ali su pojačanja adekvatna i dobra. Naši ciljevi su osvajanje prvenstva, kupa i super kupa, to se ne menja. Vredno ćemo raditi i trenirati, ostavićemo srce na terenu na svakom treningu i  utakmici. Uspeh neće izostati, sigurna sam u to. Zahvaljujemo se lokalnoj samoupravi što nam je obezbedila prave uslove za pripreme profesionalnih sportista, a mi ćemo na terenu to vratiti kroz pobede, kazala je kapitenka Jelena Gojković.

Novi, stari ciljevi, odnosno osvajanje svih domaćih trofeja pokušaće da ostvare Aneta Adžić, Andjela Nišavić,Lidija Vujadinović, Petra Stojanović, Nataša Lovrić, Teodora Majkić, Nada Ćorović, Tamara Kostić, Katarina Radović, Katarina Bojčić, Srna Sukur, Marija Janjić, Tijana Simatović, Jelena Gojković…U klubu navode da su pri kraju pregovori sa iskusnom golmankom koja ima bogato međunarodno i reprezentativno iskustvo, te nekoliko veoma talentovanih juniorki iz regiona koje su učestvovale na svetskom juniorskom prvenstvu.