SVILAJNCA- Na 4. Gulašijadi u Svilajncu učestvovalo 38 ekipa, najviše iz Svilajnca i okoline, ali i cele Srbije.

Gulaši, koji su kuvani 5 sati, dobra atmosfera, zabava i muzika okupili su i veliki broj Svilajnčana i njihovih gostiju, koji ovu manifestaciju prepoznaju kao jedan narodni i porodični sabor.

Sastav stručnog žirija činili su šefovi kuhinja i međunarodne sudije: Dejan Stanković, Miloš Jovanović i Jovica Đurđević, koji živi i radi u Švajcarskoj, a u Svilajnac je došao specijalno za Gulašijadu. Oni su odličili da pobednički pehar odnese ekipa “Tornado” iz Roćevca, drugi najbolji gulaš spremila je ekipa “BOS” iz Dublja, dok je trećeplasirana bila ekipa iz Roande.

Gulašijada je održana u organizaciji Sportskog saveza Svilajnac i Centra za kulturu Svilajnac, a glavni pokrovitelj je Opština Svilajnac:

“Sve je proteklo po planu, imali smo veliki broj prijavljenih ekipa, a eminentni žiri, na čijem čelu je Dejan Stanković, je odradio svoj posao kako treba i planiramo da svake naredne godine to bude sve bolje i kvalitetnije. Najvažnije je to što je ova manifestacija postala važan gastronomski događaj na mapi Srbije”, izjavio je Nenad Miladinović, zamenik predsednika Skupštine opštine Svilajnac i član organizacionog odbora Gulašijade.

Kuvar Jovica Đurđević, koji je iz Švajcarske došao u Srbiju samo zbog Gulašijade, otkriva nam da ne postoji loš gulaš:

“Gulaš ne može biti loš, nijanse su te koje odlučuju, zavisi dosta i od vrste mesa, ali i ličnog ukusa. Putovao sam svuda po svetu, ali uvek volim da dođem u Srbiju, u ovaj kraj, na ovakve manifestacije.”

Gulašijada je propraćena tradicionalnim srpskim sportskim igrama i bogatim kulturno-umetničkim programom na kome su nastupala Kulturno-umetnička društva. Učesnici i posetioci uživali su i u večernjem koncertu Snežane Babić Sneki, kojim je ova manifestacija završena.