Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao za TV Pink da je sporazum “Otvoreni Balkan” najvažniji sporazum u poslednjih 70 godina, kao i da je to sporazum koji obezbeđuje mir na Balkanu.

“Pre 70 godina je prekinuto vekovno neprijateljstvo između Francuske i Nemačke Šumanovom deklaracijom o zajedničkoj proizvodnji uglja i čelika i to je danas Evropska unija. Gde je ekonomija vezana tu nema rata. Sporazum ‘Otvoreni Balkan'” danas obezbeđuje slobodan prolaz ljudi i roba, ali pre svega obezbeđuje mir na ovim prostorima”, “, rekao je Marković.

Kako je Marković dodao, posebno mir između Srba i Albanaca.

“Zato predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije, Zoran Zaev i Edi Rama zaslužuju Nobelovu nagradu za mir i u taj sporazum treba da se uključe i Sarajevo i Priština”, poručio je Marković i dodao da onaj, ko je protiv tog sporazuma, nije za mir i saradnju.

Marković kaže da Kurti i Izetbegović još “žive u prošlim vekovima i to ih održava” i podseća da se rat na prostorima bivše Jugoslavije završio pre 30 godina i da ne treba da se zaboravi šta se dešavalo, ali da mora da se vidi na koji način da se ostvari saradnja.

“Vučić je taj koji vuče ceo region napred i Srbija drži mir i stabilnost na Balkanu”, izjavio je Marković.