Paraćin. – U subotu, na gradskom trgu u Paraćinu, održan je 3×3 turnir u basketu za juniorske ekipe i košarkaše u kolicima. Turnir je organizovla „Beogradska 3×3 liga“ iz Beograda uz podršku cementare Moravacem iz Popovca, koja je bila sponzor ove sportske manifestacije.

Ovo je prvi put da se ‘Beogradska 3×3 liga’ organizuje van Beograda. U juniorskoj konkurenciji u finalu su se sastali Lazarica iz Kruševca i ekipa „Potpuno sve jedno“ iz Beograda. Slavili su Kruševljani u uzbudljivoj završnici sa 21:20, a onda je usledila dodela medalja i pehara.

Na turniru su snage odmerile i ekipe basketaša u kolicima i to ekipe „Tigar“ iz Paraćina, i „Nais“ iz Niša koje su pokazale veliko umeće, požrtvovanost i fer plej. Pobedu je odneo paraćinski „Tigar“.

Turnir su zvanično otvorili i pozdravili sve prisutne – Vladimir Milićević, predsednik opštine Paraćin, Miloš Milojević tehnički direktor Moravacem kompanije i Petar Hranisavljević, organizator turnira.

„Moravacem kompanija se rado odazvala pozivu organizatora da se ovaj turnir prvi put održi van Beograda i to u našem gradu. Zahvalio bih Opštini Paraćin koja je prepoznala značaj turnira i pomogla nam u organizaciji sa ciljem da promovišemo sport i zdrav život u našem gradu. Takođe, zahvalio bih se i organizatoru turnira koji je odabrao baš Paraćin, kao prvi grad van Beograda, gde će održati turnir. Svim učesnicima turnira želim fer plej i da sve prođe bez povreda a posetiocima da se dobro zabave i uživaju!“ rekao je Miloš Milojević, tehnički direktor Moravacem-a, prilikom otvaranja turnira.

U nedelju, 22. avgusta, snage će odmeravati 18 seniorskih ekipa od kojih je ček pet  došlo iz inostranstva i to iz Španije, Brazila, Rusije, Makedonije i Crne Gore.