OBRENOVAC- Na sastanku sindikalnih organizacija Sindikata radnika EPS, koji predstavlja 79 odsto zaposlenih u tom preduzeću, donete su odluke o smeni predsednika Milana Đorđevića i potpredsednika Zorana Blažića, te da će zastupanje zaposlenih i Sindikata ubuduće vršiti Miodrag Ranković, Slaviša Kopitić, Dušan Bakić i Zoran Ilijević. O tome su obavešteni menadžment EPS, kao i nadležna ministarstva, državni organi i sve relevantne institucije u Republici Srbiji. Zaključak je potpisalo 26 od 27 sindikalnih podružnica Sindikata radnika EPS.

Razlog za pobunu sindikalaca protiv rukovodstva Sidikata radnika EPS su okolnosti pod kojima se iz sastava JP EPS izdvaja „Elektrodistribucija Srbije“, zatim neprisustvo , nepodržavanje i omalovažavanje zbora 6.000 zaposlenih  koji su tražili nastavak radova na izgradnji „Kolubare B“, kao i ne zalaganje za odlaganje i sprečavanje gašenja termokapaciteta EPS. Oni su posebno naglasili sprečavanje dalje samovolje i bahatosti, te preduzimanje aktivnosti na sprečavanju daljeg razbijanja Sindikata radnika EPS.

Pobunjeni sindikalci u zaključku navode da Milan Đorđević više ne može da predstavlja, zastupa ili bilo šta potpisuje u ime sindikalnih organizacija i zaposlenih koje predstavljaju Sindikat radnika EPS.

-Dalje predstavljanje i zastupanje zaposlenih i navedenih sindikalnih organizacija vršiće Miodrag Ranković, Slaviša Kopitić, Dušan Bakić i Zoran Ilijević, navode sindikalci u zaključku.

Uskraćen je mandat potpredsednika Sindikata radnika EPS, kao i sve sindikalne funkcije, Zoranu Blažiću. Pokrenuta je inicijativa za izmene Statuta, Pravila o radu i Izbornih pravila Sindikata radnika EPS. Kako je navedeno u zaključku Sindikat radnika EPS predstavlja oko 16.000 zaposlenih u tom preduzeću od  20.300, a što predstavlja oko 79  odsto od ukupnog broja zaposlenih. O zaključku su obavešteni  menadžement EPS, nadležna ministarstva, državni organi i sve relevantne institucije u Republici Srbiji.  Posebno je napomenuto da ,,Milan Đorđević više nije i ne može biti legitimni predstavnik zaposlenih u JP EPS, te da bilo kakvo delovanje , pregovaranje i potpisivanje bilo  kakvih akata i dokumenata sa Đorđevićem zahteva da  na to reagujemo kao značajno većinski predstavnici zaposlenih u JP EPS”.