JAGODINA – Titula Počasni građanin Jagodine ove godina biće dodeljena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, vlasniku i izvršnom direktoru Holdinga i predsedniku Savetodavnog odbora grupe “Fišer” Klausu Fišeru, koji je u Jagodini otvorio Fabriku “Fišer automotive sistem” i treneru Ženskog rukometnog kluba Jagodina Draganu Markovu, odluka je donta na sednici Gradskog veće na predlog Komisije za društvena priznanja Skupštine grada, kojoj su građani dostavljali predloge.

Kako se navodi i obrazloženju odluke Vučiću nagrada dodeljuje “za doprinos ekonomskoj sigurnosti, političkoj stabilnosti, zdravstvenoj bezbednosti, smanjenju nezaposlenosti, širenju ugleda naše zemlje u inostranstvu, stvorivši uslove za dolazak privrednika iz celog sveta radi investiranja na prostoru cele republike, pa tako i u Jagodini”, Markovu za izuzetne uspehe rukometašica Jagodine pod čijom palicom je osovojeno 9 trofeja, Fišeru za doprinos u podspešivanju privrednog ambijenata i stranih investicija.

Oktobarsku nagradu, koja se dodeljuje zaslužnim građanim, ustanovama, udruženjima povodom dana ,,oslobođenja” Jagodine od fašizma 17. oktobra. To je nažalost i početak revolucionarnog terora i kravavihh zločina komunista  nad nedužnim stanovnicima Srbije. Samo u Jagodini je ubijeno 2.500 Srba posle ,,oslobođenja”, a za vreme drugog svetskog rata 23.

Oktobarske Plakete grada i novčani iznos od 50.000 dinara dobiće 21 zdravstveni radnik i više desetina  najboljih učenika osnovnih i srednjih škola, sportisti, policajci, privrednici, ustanove, udruženja i pojedinci…

Nagrade će biti uručene 17. oktobra, na svečanoj sednici Skupštine grada.

Foto A. Dobrosavljević