JAGODINA- U porti crkve Pokrova Presvete Bogorodice na Strelištu u Jagodini održan parastos nevinim žrtvama revolucionarnog terora lokalnih partizana i komunista, te  delova 15. Udarne krajiške sastavljene od Srba i Hrvata, koji su iz ustaša prešli u partizane 1943. Venac na Spomenik žrtvama revolucionarnog terora prošlog petka su položili predstavnici Prave Srbije,POKS, Nacionalne odbrane Levijatan, Zavetnika i Ravnogorskog pokreta.

-Pre dve godine po obećanju datom građanima Jagodine, a uz blagoslov Episkopa šumadijskog gospodina Jovana i sveštenstva Pokrova Presvete Bogorodice podigli smo prvi Spomenik žrtvama revolucionarnog terora na teritoriji centralne Srbije, a u slavu nevino stradalih građana Jagodine i centralne Srbije kojih je bilo preko 2.500. Posebno me raduje činjenica da su na naš poziv parastosu prisustvovali predstavnici POKS, njihov odbornik u Skupštini grada Jagodine Goran Jeličić, predstavnici pokreta Levijatan, predstavnici jagodinskog gradskog odbora Zavetnika na čelu sa Dobrivojem Stojanovićem, kao i nosioci ideje ravnogorstva predstavnici Ravnogorskog pokreta na čelu sa Zoranom Perovićem i Suzom Stevanović. U narednom periodu moramo da omasovimo ovaj parastos i da se ovde okupljamo odajući poštu i sećajući se na nevine žrtave, ali i da upoznajemo nove generacije sa detaljima vezanim za ovo stratište. Naša je dužnost da više nikada ne dozvolimo da i jedan Srbin strada nevino, a kamoli da imamo ovakva masovna stradanja kakva su komunisti činili 1944. godine. Zahvaljujem se svima koji su danas došli da odaju počast nevinim žrtvama, a posebna zahvalnost ide našem sveštenstvu, Rekao je Dušan Marković, predsednik Prave Srbije i  odbornik u Skupštini grada Jagodine.

Spomenik žrtvama revolucionarnog terora u porti crkve Pokrova Presvete Bogorodice na Strelištu kao prvi u Srbiji  pre dve godine podigao je Dušan Marković sa saradnicima.