JAGODINA- Zbog sumnje da je počinio obljubu nad nemoćnim licem M.M. (29), koja je na mentalnom nivou deteta niskog kalendarskog uzrasta,  Viši sud u Jagodini odredio je taksisti iz despotovačkog sela Sladaja M. R. (61) pritvor od 30 dana. Kako saznajemo u istrazi on se branio da nije znao da je devojka nemoćno lice, kao i da je on pretpostavio, zbog njenog  osmeha, da bi želela da bude sa njim. On nije priznao delo koje mu se stavlja na teret.

Zbog silovanja M.R. je već dva puta osuđivan i ležao po zatvorima ukupno sedam godina, pa ostaje sumnja da ona nije jedina njegova žrtva. Reč je o porodičnom čoveku, sudeći po fotografijama koje postavlja na društvene mreže. Postalja se pitanje kako nadležne službe Opštine Despotovac njemu dale dozvolu da se bavi taksi prevozom.

Serijski silovatelj je inače rođak oštećene, te je, kako nezvanično saznajemo,  sa slave kod njenog oca povezao nesrećnu devojku i njenog devera. Na putu do sela gde živi on prvo ostavio devera na stanici, a zatim je kod crkve obljubio žrtvu i izbacio iz automobila.