DAČIĆ I PALMA POTPISALI SPORAZUM O ZAJEDNIČKOJ SARADNJI I DELOVANJU I TAKO ODGOVORILI NA NATPISE O NAVODNIM RAZMIRICAMA U OKVIRU KOALICIJE SPS – JEDINSTVENA SRBIJA. DAČIĆ : KADA KAŽEM MI MISLIM NA KOALICIJU SPS – JEDINSTVENA SRBIJA

Sporazum je potpisan u prostorijama Predsedništva Jedinstvene Srbije u Beogradu. “Mi smo danas potpisali politički sporazum o nastavku zajedničkog delovanja Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije. Naša koalicija se ubraja u red najdugovečnijih koalicija u Srbiji, nije mi poznato da je neka politička koalicija duže trajala od koalicije SPS – Jedinstvena Srbija, a mi trajemo od 2008. godine. SPS i Jedinstvena Srbija imaju zajedničke ciljeve, a oni su jaka Srbija, očuvanje nacionalnih i državnih interesa, socijalna pravda, ravnomerni razvoj Srbije i od početka se rukovodimo interesima građana Srbije, a ne uskostranačkim i ličnim interesima. Jedinstvena Srbija ne pripada korpusu socijalističkih stranaka, ali bi njeno ime poželeo celoj Srbiji, da bude jedinstvena. Mi već imamo koalicioni sporazum, a nakon što su se pojavile neke priče o medijima o nekom navodnom neslaganju dogovorili smo se da ovaj danas potpisani sporazum bude odgovor na te napise. To znači da će SPS i Jedinstvene Srbija zajednički nastupiti i na sledećim izborima. Postigli smo dogovor da na predsedničkim izborima naredne godine podržimo Aleksandra Vučića kao kandidata za predsednika Srbije. Ostalo je još da u razgovorima sa Srpskom naprednom strankom vidimo da li ćemo i na parlamentane i beogradske izbore izaći sa zajedničkom listom. Mi smo zadovoljni rezultatima koje je koalicija SPS – Jedinstvena Srbija postigla od svog nastanka 2008. godine do danas. Ja ne znam tačno odakle potiču te priče o navodnom neslaganju unutar koalicije SPS – Jedinstvena Srbija, ali je jasno da to ne potiče iz vladajućih struktura, jer je i na prošlom sastanku predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksndar Vučić rekao da mi predložimo način izlaska na sledeće izbore. Ja kada kažem MI, mislim na koaliciju SPS – Jedinstvena Srbija. Mi nikada nismo da stolu imali bilo kakav problem vezano za raspodelu mandata i pre par dana je bila sednica Predsedništva SPS i niko tako nešto kao probelm nije pomenuo niti je to ikada pomenuto”, izjavio je predsednik SPS Ivica Dačić.

PALMA : TE PRIČE O SVAĐI UNUTAR KOALICIJE SPS – JEDINSTVENA SRBIJA PLASIRA OPOZICIJA

“SPS i Jedinstvena Srbija su se u startu, 2008. godine dogovorile o zajedničkoj političkoj platformi i do sada smo 80 posto realizovali iz našeg zajedničkog programa, a naš program su nova radna mesta, bolji život građana Srbije, borba diplomatskim sredstvima za Kosovo i Metohiju i ulazak u Evropsku uniju. Za sve što je do sada dobro urađeno u Srbiji najzaslužnija je najveća stranka Srpska napredna stranka, ali i naša koalicija ima zasluge, mi smo glasali u Skupštni Srbije za sve zakone koji su doneli dobro građanima Srbije, dok je Dačić bio ministar spoljnih psolova Srbije 18 država je povuklo priznanje takozvanog nezavisnog Kosova. Da se to nije desilo takozvano nezavinso Kosovo bi postalo član INTERPOL – a i UNESK – a i onda bi svaki kosovski Albanac mogao sa dva svedoka da optuži Srbe za ko zna šta. Naša koalicija ima odlične odnose i saradnju sa Srpskom naprednom strankom i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, tako da te priče o navodnim razmiricama unutar naše koalicije su došle iz opozicije i to iz onih partija koje su proistkele iz Demokratske stranke, a ima ih mnogo. Njima smeta što mi dugo trajemo, a ne svađamo se, a oni su iz svojih sujetnih i sličnih razloga rasturili Demkratsku stranku i napravili više manjih stranaka, kako bi oni bili predsednici tih malih partija. Nas ne može niko da posvađa, a kamoli opozicija koja sve što kaže laže. Oni su toliko daleko otišli da zbog njihovig laži Srbija ima zastoj u evrointegracijama”, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

ZA SEDMU SILU SAVINO VINO SA HILANDARA

Marković i Dačić su pre same konferencije uslužili novinare, snimatelje i fotoreportere vinom sa Hilandara Savino vino, koje je Dragan Marković doneo sa posete prošle nedelje. Pošto su čaše koje punio Dačič bile nešto punije Palma se našalio: “Brate ti da vodiš ugostiteljsku radnju brzo bi propao”

Konferenciji za novinare su prisustvovali i narodni poslanici i potpredsednici ovih partija, iz SPS Žarko Obradovć i Đorđe Milićervić i Jedinstvene Srbije Marija Jevđić i Života Starčević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *