JAGODINA- Delovi skenera za dijagnostiku najtežih stanja stigli su u jagodinsku Opštu bolnicu i u narednom periodu uslediće montaža i puštanje u rad. Reč je o novom skeneru koji ima odlične karakteristike za nivo zdravstve zaštite koji pruža ta bolnica. Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre nekoliko meseci najavio nabavku tog aparata.

-Stigli su delovi skenera, kutije, sledi faza montaže i svečanog puštanja u rad. Aparat je marke Filips, 64. slajsni skener. Za naše uslove, veličinu bolnice i ono što mi radimo skener je super. Imamo sve neophodne uslove za skener, ostaje da se kvalitetno tehnički odradi instalacija uređaja. Imamo radiologe koji će raditi na skeneru. U međuvremenu smo dobili dosta kvalitetne opreme, očekujemo dopremanje novih saniteta, kažu u toj bolnici.

Ono što je posebno zanimljivo je najava rekonstrukcije te bolnice.

-U razgovorima sa zvaničnicima rečeno je da rekonstrukcija vredi 14-15 miliona evra. Nije jagodinska bolnica ruševina pa da se radi sve ispočetka, već se menjaju se instalacije i prilagođava se evropskim standardima u zdarvstvu. Biće izgrađen novi blok za ugrentnu medicinu i dijagnostiku uz završetak dva sprata na postojećoj zgradi neurologije i psihijatrije, kao i parking garažu, ističu u bolnici.