JAGODINA- Povodom protesta u subotu 4. decembra u Jagodini oglasila se ekološka organizacija Eko brigade, koja je do sada bila nosilac  ekoloških aktivnosti kroz informisanje građana o problemima istraživanja, kopanja i prerade ruda, kao i organizator protesta zbog usvajanja spornih Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i Zakona o eksproprijaciji.

-Kako nismo u mogućnosti da garantujemo adekvatnu kontrolu mirne blokade, a imamo naznake da će određene grupacije pokušati da ovaj vid protestnog okupljanja predstave ideološki, Eko brigada neće biti u organizaciji blokade u subotu, 4. decembra. Možete se pridružiti nekoj od lokacija na kojima druge grupe građana organizuju blokadu. Podržavamo sve ljude koji su spremni da ustanu protiv brojnih rudnika stranih kompanija na teritoriji Srbije i spornih sramnih zakona i zadovoljni smo što se narod polako budi.

Članovi i aktivisti Eko brigade biće na različitim lokacijama u znak jedinstva svih građana u ovoj borbi, stoji u saopštenju Eko brigade.

Proteste u subotu u Jagodini na kružnom toku na putu prema Ćupriji najavili su lokalni odbori opozicionih političkih partija i politički angažovani pojedinci, koji su u nekoliko  navrata proteklih godina pokušavali da organizuju okupljanja građana, ali sve se završavalo odustajanjem građana, kao i  optužbama i svađom ,,lidera” preko društvenih mreža, bez nekog vidljivijeg uspeha. Takvi skupovi nedefinisanih pojedinaca najviše su odgovarali lokalnoj koaliciji na vlasti.

U Paraćinu Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde i ,,Svi za Paraćin”  pozivaju građane da se u subotu 4. decembra u centru grada kod spomenika pridruže protestima i blokadama nezadovoljnih građana širom Srbije.

U Rekovcu ekololozi organizuju protest 4. decembra od 14 sati na raskrsnici kod crkve