ČAJETINA – ”El Paso siti” je, pre svega, prepoznatljiv kao kaubojski grad i indijansko selo, a ove godine prvi put ćemo imati priliku da vidimo kako oni izgledaju prekriveni snegom. Biće to lep i neobičan prizor, dok će naš zlatiborski zaselak, koji je sastavni deo tematskog parka ”El Paso siti”, zasijati u punom sjaju u zimskoj sezoni – najavljuju za Elektronske novine TO Zlatibor iz ovog tematsko-zabavnog parka.

Dvanaest različitih brvnara ovih krajeva, iz perioda 1865.-1890., prekrivenih snežnim pokrivačem na pravi način oslikavaju zimsku idilu planinskog seoceta iz davnih vremena. Novogodišnja rasveta doprineće prizoru kao iz bajke, što će biti interesantno i posetiocima i gostima na smeštaju koji ovde provode novogodišnje praznike i zimski raspust. – Želimo da im boravak kod nas bude jedno potpuno drugačije iskustvo. Tri večeri ćemo se svi okupiti napolju uz spektakularnu logorsku vatru, dok će za dodatno zagrevanje biti zaduženi veseli ritamovi i pesma uz gitaru. Takođe na otvorenom spremaćemo kuvano vino, kuvanu rakiju i čaj – najavljuju iz ”El Paso sitija”. Ovde će se doček Nove godine održati u restoranu uz svečanu večeru, a za dobru atmosferu biće zadužen odličan muzički bend. Prvog dana Nove 2022. u podne za najmlađe ali i nešto starije goste boravak će biti zanimljiviji uz nesvakidašnje takmičenje – praviće Sneška Belića ispred svoje brvnare. U zimskoj sezoni posetiocima će biti na raspolaganju zabavne aktivnosti kao što su gađanje mete iz pištolja, sekiromet i rodeo, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili. Za decu će u ponudi biti i tjubing, kao uvek interesantna zaboravljena igra “bacanje potkovica”.

I tokom zimske sezone radiće ”Salon” i restoran koji je postao prepoznatljiv po specijalitetima od mesa kao što je ”Vestern stek”, biftek iz tradicionalnog zrenja i ”Džeronimo stek”. Novitet u ”El Pasu” je objekat pod nazivom “Volimo Koka kolu” u kome su izloženi mnogobrojni suveniri ovog brenda koji su stigli iz Amerike. Kako je prva čaša Koka kole prodata 1886. godine, a ”El Paso siti” upravo oslikava razdoblje od 1865.do 1890. na Divljem zapadu i u Srbiji, tako su se i ovi interesantni predmeti našli u postavci tematskog parka na Vodicama. Tu su već stari predmeti iz Srbije, kao što su stare petrolejske lampe, preslice i mnogi drugi. ”El Paso sity” radiće svakog dana, a radno vreme za posete je od 9 do 17 časova. Cena ulaznice za odrasle je 400 dinara, za decu preko tri godine 300 dinara.