ČAJETINA-Dolazi zima sa uživanjima na snegu, a Ski-centar ”Tornik” jedno je od omiljenih skijališta ne samo domaćih turista, već i onih koji na Zlatibor dolaze iz okolnih zemalja. Duž uređenih staza pod najvišim zlatiborskim vrhom, u jednom od najsavremenijih ski-centara Srbije, svake godine se obaraju rekordi u broju skijaša i bordera. U zimskim čarolijama ovde se uživa na nadmorskoj visini od preko 1.400 metara -na 1.496 m je vrh Tornik, tu je krajnja stanica gondole. Kako najavljuju iz Javnog preduzeća ”Skijališta Srbije”, otvaranje zimske sezone na Torniku predviđeno je za period od 24. do 26. decembra 2021. godine.

Prvi dan otvaranja za sve posetioce ski-centra biće obezbeđeno besplatno skijanje, a tokom ostala dva dana ”ski openinga” važiće popust od 30 odsto na cenu karata. Kako bi svi zaljubljenici u zimske sportove mogli na vreme da planiraju svoje aktivnosti, ”Skijališta Srbije” omogućila su pretprodaju ski-karata za predstojeću sezonu. Skijanje na Torniku kreće krajem decembra Zimska sezona pred nama – Pretprodaja ski-karata za sezonu 2021./22. počela je 15.novembra putem internet prodavnice ”Skijališta Srbije”. Svi zainteresovani korisnici mogli su da iskoriste popust od 15 odsto putem onlajn kupovine u periodu od 15. do 30. novembra.

Oni koji nisu bili u prilici da u ovom periodu kupe karte, mogli su do 10. decembra da iskoriste popust od 10 odsto na kupovinu preko interneta. Nakon ovog perioda, odnosno od 11. decembra pa sve do kraja sezone važiće popust od pet odsto na cenu ski-karata preko veb šopa ”Skijališta Srbije”. Popuste u pretprodaji ski-karata korisnici mogu iskoristiti isključivo onlajn, putem internet prodavnice ”Skijališta Srbije” i isključivo platnim karitcama – ističu u ovom javnom preduzeću, nadležnom za skijalište na Torniku. Od ove sezone ”Skijališta Srbije” uvela su i određene novine u kategorijama ski-karata, pa će svi koji žele da više puta idu na skijanje tokom sezone moći da kupe kartu 20 i da svoje skijaške dane rasporede onako kako im najviše odgovara. Uz pojedinačne, omogućeni su i porodični paketi, kao i duo porodična prenosiva karta.