ČAJETINA- O turističkom uspehu Zlatibora 2021. godine najbolje govori uspešno ”Zlatiborsko kulturno leto”, ispunjeno brojnim koncertima, manifestacijama, programima, nastupima. Koncerti poznatih muzičkih imena, kao što su Vlado Georgiev, Marija Šerifović, Dejan Petrović s ”Big bendom” doneli su publici ovog leta uživanje sa letnje pozornice Kraljevog trga.

To su, uz koncert Simfonijskog orkestra RTS-a, događaji u kojima je uživao najveći broj posetilaca Zlatibora. Program na Kraljevom trgu bio je upotpunjen nastupima kulturno-umetničkih društava iz svih delova Srbije i regiona, koncertima pevačkih grupa, dečjim predstavama.

Posebno osveženje ovog leta bio je džez festival, a ponudu su obogatile i književne večeri, monodrame i pozorišne predstave u Kulturnom centru i na platou ispred Hrama Preobraženja Gospodnjeg. – Posebno bih želeo da istaknem uspešnu organizaciju jubilarnog desetog Međunarodnog festivala sportskog filma i kulturne manifestacije ”Pesničke vatre zlatiborske”. Zahvaljujući njima imali smo priliku da ugostimo značajne sportske, glumačke i književne ličnosti sa prostora bivše Jugoslavije – sumira utiske o ”Zlatiborskom kulturnom letu” direktor Turističke organizacije Vladimir Živanović.