ČAJETINA-Košarkaši Zlatibora savladali su Vojvodinu sa 87:65 u 15. kolu Admiral bet Košarkaške lige Srbije čime su osvojili prvo mesto u jesenjem delu delu takmičenja i izborili plasman na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća. Oni će poslednju utakmicu ove u godini odigrati u Čajetini u nedelju od 18 časova, a sastaju se sa Dinamikom.

Čajetinski tim je jednu od najvažnijih pobeda u sezoni izborio sa neočekivano velikom razlikom i obezbedio prvo mesto posle prvih 15 kola prvenstva.

Ovo je bio drugi međusobni duel u ovoj sezoni sa regionalnim takmičenjem i drugi trijumf Čajetinaca koji sada imaju pobedu više.

U prvom delu Admiral bet KLS-a Zlatibor ima 10 pobeda i 5 poraza, kao i Sloga od koje je bolji u međusobnom duelu i zato je bolje plasiran na tabeli. Čajetinci su ove sezone savladali i košarkaše Mladosti, pa ih ni njihova eventualna pobeda u Leskovcu ne može skinuti sa prvog mesta. Atmosfera u čajetinskoj dvorani je bila možda i najbolja od početka sezone, a prilika da se plasman na Kup Radivoja Koraća proslavi je već u nedelju protiv Dinamika.

 

Zlatibor – Vojvodina 87:65 (26:6, 18:27, 29:14, 14:18)

Zlatibor: Protić 15 (9as), Čabrilo 2, Adžić, Kutlešić 9, Grubelić 19, Vesović, Đuran 20, Jovanović, Joksimović 2, Tadić 3, Nikolić 15 (7sk), Ros 2.

Vojvodina: Kočić 7, Banjac, Beslać 6, Nedeljkov 16, Bjelica, Mirotić 5, Rakićević 12, Vučetić 4, Nil 2, Zarić 5, Stanojević, Ljubičić 8.

 

Medijski projekat opštine Čajetina: Informisan građanin – zadovoljan građanin

Foto ABA2 liga