Dragi moji župljani, prijatelji,

draga braćo i sestre u Kristu Isusu.

Isusovo rođenje anđeli su navijestili kao “veliku radost za sav narod”, a mi umjesto istinske radosti za nju tražimo nadomjestak u sitnim i površnim ljudskim radostima kao što su jelo, piće , zabava, kupovina, poneka dobrotvona gesta i tome slično. Božić nam postaje izlikom da se pokažemo barem jednom godišnje darežljivima, pobožnima, otvorenima drugima, posebno siromasima. Ali u stvarnosti ostajemo isti kao prije, daleki od Boga i našeg bližnjega.

Želja mi je da se u ovom neizvjesnom vremenu u svima dogodi istinski Božić vjere i milosrdne ljubavi prema svima. A dogodit će se ako ga dočekamo duhovno budni poput betlehemskih pastira i mudraca s Istoka, ako svoja srca prije toga očistimo molitvom, pokajanjem i pokorom te se u sabranosti pridružimo svetom slavlju zajedno s braćom i sestrama u Vjeri, trudeći se iskreno pokloniti novorođenom Djetetu u svakome čovjeku – siromahu i nevoljniku.

Slavljenje Božića zato i je tako lijepo, bogato i očaravajuće jer s velikim zanosom otkrivamo koliko smo nekome dragocjeni, važni te koliko smo očekivani i dobrodošli, koliko smo u Njemu jedinstveni, uvijek postavljeni na pravo mjesto. Omogućimo i mi takvo slavlje jedni drugima prihvaćajući izazov Isusovog utjelovljenja, postanimo i mi jedni drugima pravi izazov novih odnosa i nove ljubavi.

Svima Vama, dragi moji prijatelji širom svijeta, Vašim obiteljima, želim sretan, mirom ispunjen i blagoslovljen Božić te radosnu, sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu!

Vaš odani u Kristu,

Don Ivo