JAGODINA- Na Izbornoj skupštini jagodinskih demokrata za predsednika je izabran Petar Jovanović, pored toga, izabrano je još 12 članova tog odbora. Od 101 člana DS u Jagodini na Izbornoj skupštini, kojom je predsedavala dr Snežana Mitrović,  glasalo je 77. Jovanović je veteran ,,demokratskih” promena iz devedesetih godina prošlog veka, koga su tadašnje kolege u novembru 2001. isključile iz članstva i smenile sa funkcije predsednika SO Jagodina. Tada je u DS bilo nekoliko hiljada članova.

-Dvadeset godina nisam se bavio politikom u Jagodini. Poslednjih deset godina bio sam član DS u Paliluli u Beogradu. Predsednik DS Zoran Lutovac me zamolio da pomognem oko formiranja jagodinskog odbora, rekao je Jovanovć o razlogu povratka na jagodinsku političku scenu.

Kako je naveo prvi zadatak demokrata u Jagodini je da se pripreme za parlamentarne izbore i obezbede 100 kontrolora za glasačka mesta, a drugi je kampanja za predstojeće izbore i animiranje opozicionih glasača.

Izbornoj skupštini je pristustvovalo rukovodstvo DS predvođeno Zoranom Lutovcem. Ta prilika je iskorišćena za potpisivanje ugovora DS, SSP i NS o zajedničkoj listi kontrolora za biračkih mesta u Pomoravskom okrugu za izbore u aprilu.

Poznavaoci lokalih političkih prilika komentarišu povratak Jovanovića u lokalu politiku kao očajnički pokušaj centrale DS da nekada mlade i ljude u zrelim godinama koji su bili pristalice te stranke, a sada su pred penzijom ili u penziji, ponovo animira. Ako je to bio cilj onda je pun pogodak sudeći po sastavu prisutnih u sali Pomoravskog okruga. Inače, jagodinske demokrate su u lokalnoj vlasti od 2000. godine.

Foto M. Ivanovic