JAGODINA- Nova izlagačka sezona u galeriji Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini otvorena je izložbom likovnih radova studenata tog fakulteta. Predstavljeni radovi nastali su u okviru predmeta Likovne tehnike,predmetni nastavnik doc. dr Mia Arsenijević, koji studenti pohađaju na trećoj – učitelji, odnosno četvrtoj godini osnovnih studija -predškolski vaspitači. U proteklom semestru nastava na predmetu je realizovana onlajn, uz pruženu mogućnost studentima da uživo dolaze na konsultacije.

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini izdvaja se od drugih pedagoških fakulteta u zemlji po broju časova namenjenih realizaciji predmeta iz oblasti Likovne umetnosti sa metodikom, i posebno po broju izbornih predmeta iz oblasti likovne umetnosti koje nudi svojim studentima.

Tokom proteklih godina pokazalo se da veliko interesovanje studenata za izbor i pohađanje ovih predmeta nije tek rezultat ‘bežanja’ od knjige i klasičnih načina spremanja i polaganja ispita, već prepoznata šansa da se otisnu u svet lepog, umetnosti, likovnog istraživanja i stvaranja.

Kvalitet likovne produkcije studenata FPNJ je na visokom nivou i govori u prilog tome da studenti uživaju u likovnim zadacima koji su pred njih postavljeni, i ulažu znatan trud kako bi na iste odgovorili.