Srpska napredna stranka prva je u 15 časova RIK-u predala listu kandidata za parlamentarne izbore raspisane za 3. april.

Listu “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” potpisima je podržalo više od 58.000 građana.

Listu su predali potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić, kao i kandidati za poslanike Danica Grujičić, Lazar Ristovski, Marija Zdravković i predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić.

U sedište RIK-a došli su i kandidat za poslanika, košarkaš Marko Kešelj kao i predstavnici Srpske narodne partije Nenada Popovića i drugih koalicionih partnera.

Nosilac liste je predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, a prva na listi za republičke izbore je direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju dr Danica Grujičić.

Grujičić je rekla da je prihvatila da bude na listi Srpske napredne stranke zbog svega što je urađeno u poslednjih sedam godina, pre svega u zdravstvu i zato što želi da se taj trend nastavi.

Grujičić je rekla da je svedok koliko je uloženo u zdravstvo, nove lekove i u savremene metode lečenja, ističući da tako mora da se nastavi, da nijedan građanin ne mora da ide na lečenje u inostranstvo.

Istakla je da je ulagano mnogo i u infrastrukturu, a da je njena želja da asfalt dođe do svakog mesta, kao i da se nastave investicije u školstvo.

“Nadam se da će se ti planovi ostvariti. Uvek može bolje, zajedno možemo sve, a dela govore sve”, poručila je Grujičić.

Glumac Lazar Ristovski rekao je da je podržao tu listu kao slobodan i nezavistan čovek i da podržava Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku u njihovoj težnji i kontinuitetu da naprave bolju, savremenu i sjajnu Srbiju.

Ristovski je pozvao sve koji su neopredeljni i koji, kako je rekao, imaju dobru nameru i koji ne gaje mržnju, već ljubav, da se pridruže na putu ka stvaranju bolje Srbije.

“Oni koji žele da pobede protivnika, moraju da se dokazuju svojim delima, a ne mržnjom. Zajedno možemo sve”, poručio je Ristovski.