SVILAJNAC-Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu pripremio je nove atraktivne sadržaje za narednu sezonu, koja počinje 1. marta 2022. godine. Sadržaj je obogaćen sa dve nove izložbe i dopunom jedne postojeće:

„NEBESKO KAMENjE“ – kroz ovu izložbu posetioci će imati priliku da upoznaju deo svemira prikazom meteorita koji su pali na našu planetu.  Ovo je jedna od najraznovrsnijih kolekcija meteorita u Srbiji. Jedan od najatraktivnijih primeraka je metorit koji je 1947. godine pao na područje Sibira. Zanimljivo je da su stanovnici tog područja tada mislili da je to nastavak Drugog svetskog rata. Takođe, posetioci mogu videti i replike meteorita koji su pali na područje Srbije.

„MOSASAURUS” – originalni fosil lobanje Mosasaurusa. Nabavkom ovog originalnog eksponata upotpunjena je kolekcija morskih gmizavaca, što je postojećoj izložbi Svet dinosaurusa dalo poseban ekskluzivitet, jer posetioci mogu videti fosil životinje star 70 miliona godina.

“INTERAKTIVNA STENA” – podstiče posetioce na istraživanje minerala i stena od kojh je sastavljena naša planeta kroz mogućnost da ih direktno vide i dodirnu.

Specifični spoj nauke, obrazovanja, kulture i zabave čini Prirodnjački centar jedinstvenom turističkom atrakcijom u kojoj podjednako uživaju sve generacije, a stalni rad na novim sadržajima i modernim načinima izlaganja je ono što ovu ustanovu čini jednom od najposećenijih u regionu. Sa oko 100.000 posetilaca godišnje, Prirodnjački centar pozicionirao se kao lider naučnog turizma na turističkoj mapi Srbije.