JAGODINA-Koaliciija SPS – Jedinstvena Srbija – Zeleni Srbije, odnosno lista za parlamentarne izbore „Ivica Dačić – premijer Srbije“, počela je svoju kampanju na teritoriji grada Jagodine konvencijom u najvećem jagodinskom selu Ribaru, u tamošnjem, prepunom Domu kulture. Tribini je prisustvovalo više od 1.000 ljudi, isključivo meštana ovog sela. Prisutnima je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma predstavio svoj tim za Jagodinu, u kome je 50 najpoznatijih stručnjaka u svojim oblastima u Jagodini, lekari, profesori, pravnici, ekonomisti, penizoneri, poljoprivrednici, socijalni radnici, sportisti, kulturni radnici, turistički radnici.

-Kada pogledam ove ljude iza mene, mogu samo da kažem da samo Putin ima jaču ekipu od nas. Mi sve što radimo u Jagodini radimo domaćinski. Nekada je bila poruka „Kupujte naše“, a ja vam kažem „Glasajte vaše, da kupite više, poručio je Marković.

-Lekari su naši heroji, oni su spasili mnogo života, a i mi koji vodimo Jagodinu smo heroji, jer se već 18 godina borimo da svaki pedalj grada i naših sela bude na najvišem nivou i mogu da kažem da su se u ovom timu spojili heroji i heroji. Moja poruka je da ne glasate za ono što piše na društvenim mrežama, već za ono što vaše oči vide, za infrastrukturu, nova radna mesta, za nove fabrike. Mi u ovoj kampanji ne napadamo nikoga, ali sam protiv onih iz opozicije koji govore „kada mi dođemo na vlast sve ćemo da srušimo i Beograd na vodi i spomenike po Beogradu“. Neka kažu ti iz opozicije „loše rade ovi Palmini i on“, ali i neka kažu građanima u Jagodini „imate besplatan prevoz od Palme, a mi ćemo da vam damo još i po sendvič“. U Jagodini će na parlamentarnim izborima pobediti lista pod rednim brojem dva „Ivica Dačić – premijer Srbije, rekao je Marković i pozvao građane da na predsedničkim izborima glasaju za Aleksandra Vučića“. Predsednik Jedinstvene Srbije je i poručio „Mi nikada nećemo odustati od srpskog kola, srpske pravoslavne vere i Kosova i Metohije. Nikada nećemo glasati za nezavisno Kosovo“.

Koalicija “Ivica Dačić – premijer Srbije”, na kojoj se nalaze Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija, Zeleni Srbije, na predstojećim izborima 3. aprila naćiće se pod rednim brojem 2.