SVILAJNAC-Roman ,,Zmijski zagrljaj” autora Nenada Necića promovisan je u njegovom rodnom Svilajncu u Prirodnjačkom centru u organizaciji Resavske biblioteke. Treća knjiga za deset godina ,, Zmijski zagrljaj” zamenika višeg javnog tužioca Nenada Necića iz Svilajnca ima uporište u životu manje urbanizovane sredine, u unutrašnjosti Srbije. Tu se, pored života, nazire i nešto zatajno, bez čijeg uticaja, posebno usponi i padovi pojedinaca, ne bi zadobili univerzalnija značenja, a samim tim i motivsku opravdanost oslikavanjem određenih likova, na svakidašnjoj pozornici u neprestanom nadmetanju istina i licemerja.

O romanu su govorili pesnik Radomir Andrić i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu u penziji Filip Turčinović

Akcenat je na to šta je običan čovek preživeo tokom bombardovanja 1999., pa je ova knjiga, zapravo, saga o porodici kroz generacije koje su živele od završetka Drugog svetskog rata, do današnjih dana.

Nenad Necić rođen je 1962. god. Živi u Svilajncu. Radi u pravosuđu u Jagodini. Za prethodna dva romana, „Najezda pacova” (2012) i „Park Kajmana” (2014), godine 2020. nagrađen je nagradom „Radoje Domanović”, koju dodeljuje Udruženje književnika Srbije.

Naredna promocija je u sredu u 19 sati je u biblioteci ,,Radoje Domanović” u Velikoj Plani.