Partnerstvo za budućnost 2022.

PARAĆIN – Trinaestu godinu za redom Moravacem organizuje konkurs „Partnerstvo za budućnost” i tom prilikom poziva sve neprofitne organizacije, ustanove i udruženja građana da pošalju svoje idejne projekte za učestvovanje na projektu. Kao i ranijih godina, konkurs je otvoren za organizacije/ustanove registrovane na teritoriji opštine Paraćin.

Konkurs je otvoren od 21. marta 2022. godine do 29. aprila 2022. godine.

O projektima koji će biti podržani odlučivaće žiri, koji će pri izboru voditi računa o relevantnosti projekta za potrebe lokalne zajednice, potencijalu održivosti, ali i usklađenosti sa temama koje Moravacem podržava svojom Strategijom društveno odgovornog poslovanja, a to su:

Lokalna ekonomija za održivi razvoj – inicijative koje za cilj imaju razvoj zapošljivosti, stvaranje podsticajnog okruženja za pokretanje novih biznisa, i podršku lokalnim mikro, malim i srednjim preduzećima.

Zajednica za održivi razvoj – inicijative koje za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života građana u lokalnim zajednicama u različitim aspektima, kao što su kultura, obrazovanje, sport, zdravstvo i podrška socijalno ugroženim grupama.

Životna sredina za održivi razvoj – inicijative u zajednici koje doprinose kvalitetu životne sredine.

Ukupan fond za nagrade iznosi 30.000 evra, a nagradu će dobiti 10 projekata, svaki pojedinačno do 3.000 evra.

Rezultati konkursa biće objavljeni 1. juna 2022. godine na sajtu Moravacem kompanije: https://moravacem.rs/, kao i u nedeljnicima „Bilten” i “Novi Put”.

Više o uslovima konkursa, kao i link za prijavljivanje zainteresovani mogu preuzeti na https://moravacem.rs/program/partnerstvo-za-buducnost/, a sva dodatna pitanja uputiti na e-mail adresu: zorica.radovanovic@moravacem.rs.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *